hacklink
18. sep
 
Hva skjer med kommunismen og sosialismen?

Publisert: 27.des.2017 14:54
Oppdatert: 27.des.2017 14:54

Et svar til Erling Søstuen.

La meg først be Søstuen om å lese mitt innlegg en gang til, for hans svar til meg er rent svada. Han må gjerne for meg ha sine meninger om temaet og historien, men å fremstå som et levende sannhetsvitne fra den industrielle revolusjonen, Tsar-tiden og den amerikanske «indianertiden», er vel noe drøyt for å si det mildt.

Disse delene av historien var nok lenge før noen av oss var påtenkt. Så jeg kan ikke se dette som noe annet enn et angrep på min person for at jeg påpeker dagens politiske fakta, noe som tydeligvis ikke faller i god jord.

Jeg lurer virkelig på om Søstuen er klar over at i hans innlegg florerer det av historieforfalskning, eller forsøk på den slags.

Det er selvsagt helt legalt å være politisk uenig med både Anders Lange og Carl I. Hagen, men ingen av dem har sagt «nei til skatter og avgifter», men i stiftelsesdokumentet og i Frps program står det at de er for «sterkt nedsettelse av skatter og avgifter», og det er noe helt annet. Det å tilskrive vårt velferdssystem til kommunister og sosialister, er en grov forenkling og historieforfalskning.

Vårt velferdssystem er kommet gjennom vedtak, forlik, og lovverk vedtatt av det norske storting, og med mange forskjellige regjeringer opp i gjennom historien. De første lover og vedtak kom allerede på 1800-tallet, altså før kommunister og sosialister eksisterte, og et av de siste store forlikene i Stortinget, var barnehageforliket som var tverrpolitisk, og opp igjennom historien kryr det av slike politiske forlik.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke