Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Hva slags forandring trenger Stange?

Publisert: 25.jul.2019 17:17
Oppdatert: 25.jul.2019 17:21

Både for Rødt Stange og Paal Ravnaas fra Nærmiljølista er det en viktig forutsetning å redusere trykket på Ottestad. Rødt Stange ser også at kommunen har mange andre viktige saker å ta fatt på. Vi er ikke prinsipielt imot fortetting, men vi er imot når flertallet av de som bor der hvor det skal fortettes ikke ønsker det.

Ordføreren sa på møtet om Kjonerudvegen 2 at utbyggerne må ha forutsigbarhet for at de skulle være interessert i Ottestad/Bekkelaget. Men hva med innbyggerne? Det er ikke lett for vanlige innbyggere å forstå hva arealplanene virkelig innebærer. Kommunen og utbyggerne har tilsynelatende snakket ferdig før informasjonen når ut til folk, og prosjektene nesten er igangsatt.

Om kommunen hadde presentert et visuelt tredimensjonalt kart til innbyggerne, kunne vi jo se hvordan det er tenkt. Hvordan Bekkelaget og Sandvika for eksempel vil se ut i en ikke altfor fjern fremtid. Jeg regner med at politikerne som vedtar utbygginga har dette tilgjengelig. En helthetlig oversikt: Hva slags bygg? Hvor høye? Hvor tett? Rødt Stange vil innføre noen generelle retningslinjer for hvor høyt man har lov til å bygge, når en er i umiddelbar nærhet til eneboliger og rekkehus på en og to etasjer. For å øke forutsigbarheten for BÅDE innbygger og utbygger.

Nå er jeg selvsagt ikke enig med Ravnaas i at Nærmiljølista er det eneste partiet en kan stemme for å sikre at utbyggingstakta i Ottestad bremses. Rødt er et alternativ, som alltid vil sette innbyggere før utbyggere og dessuten også ønsker langt større utvikling i Stangebyen og Tangen. Spesielt stasjonsknutepunktene har jo enormt potensial med tanke på fortetting, andre tettsteder som for eksempel Romedal, Vallset, Ilseng, og flere andre steder har areal som kan benyttes uten at dette går ut over jordvernet. Disse stedene kommer jo også nær den planlagte næringsparken ved E6 med, forhåpentlig, mange nye arbeidsplasser til kommunen.

Rødt mener politikere ikke har rett til å fatte så store beslutninger som for eksempel fortettinga av Ottestad, uten å spørre folka som bor der om hva de mener! Man kan ikke gjemme seg bak at man er folkevalgt, så lenge dette ikke var en av sakene det ble gått til valg på! Det nytter heller ikke å gjemme seg bak «sentrale føringer» Det kan ikke være slik at den som har mest penger bestemmer mest. Ikke i et demokrati.

Så hva slags forandringer trenger Stange? Vi trenger et mer åpent demokrati, mer åpne prosesser, størst mulig innsyn, flere folkeavstemminger om de store sakene som kommer til å prege kommunen i mange år fremover og at innbyggerne inviteres inn til aktiv deltagelse og dialog. Et Stange for folk flest rett og slett.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke