Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Hva slags menneske er jeg?

Publisert: 04.apr.2018 15:44
Oppdatert: 04.apr.2018 15:50

Norge er et land som er i stadig utvikling, og vi blir også stadig mer flerkulturelt samfunn. Vi er kommet et godt stykke på vei innad likestillingen mellom mennesker, men, vi har fremdeles et stykke å gå.

Hver eneste dag er det mennesker som opplever å få slengt hat etter seg, kun på grunn av sitt eget utseende eller sitt språk. Fordi huden deres er mørkere, fordi håret deres er mørkere enn «de nordiske farger», eller fordi uttalelsen ikke er «riktig».

Er dette greit?

Jeg har selv opplevd denne typen rasisme. Jeg er halvt norsk, og halvt chilensk. Når jeg ikke er politiker, eller skoleelev så jobber jeg i butikk. Og for ikke lenge siden hadde jeg en kunde som kom inn i butikken min, men stoppet brått da hun så meg. Hun ble stående og kikke litt på meg, og tilslutt sa hun til det jeg antar var datteren hennes; «Kom, vi går videre. Jeg vil ikke handle av sånne mennesker.»

Hva slags menneske er jeg? Jeg er ei jente. Jeg er født i Norge. Jeg er oppvokst i Norge. Jeg anser meg selv som norsk. Ikke minst er jeg hardbarka hedmarking.

Slike kommentarer mottar jeg likevel. Fordi mitt utseende ikke anses som det nordiske. Fordi jeg har mørkere hår og mørkere øyne. Fordi min far og stemor snakker spansk til meg og ikke norsk. Da er jeg fremmed. Jeg er en utlending, og jeg er ikke likestilt med en nordmann.

Vi kan ikke tillate slike holdninger.

Holdninger som gjør at min familie blir forfulgt på kjøpesenteret av vektere, fordi de bare antar at de har planer om å stjele. Holdninger som gjør at flere blir nødt til å bytte navnet sitt for å få seg en jobb og for å bli akseptert av samfunnet. Holdninger som undertrykker folkegrupper, og som gjør at ikke alle blir sett på som likeverdige mennesker.

Jeg drømmer om en verden der vi kan se forbi forskjellene våre. I stedet for å hate hverandres forskjeller, svakheter eller styrker, at vi heller kan omfavne dem og sette pris på dem. Ingen mennesker er like, det er det på tide at vi erkjenner og at vi legger vekk fordommene våre.

Jeg har en drøm om et varmere samfunn.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke