Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Hva vil KrF med Stange kommune?
Det har vært mye skriverier om den fæle opposisjonen i Stange, som ønsker et skifte.

Publisert: 07.aug.2019 13:08
Oppdatert: 07.aug.2019 13:35

Stange kommune har gått bra i mange år, men alle budsjettene de siste årene har blitt saldert med pæeng vi har på bok. Sammen med at vi har fått inn mer i skatt enn budsjettert, så har dette gått bra.

Nå er det endringer på vei. Det er bare å spenne fast sikkerhetsbeltet og holde seg fast. Det første tegnet fikk vi under budsjettkonferansen i juni i år. For å opprettholde vår egen handlingsregel, som sier vi skal ha to prosent i mindreforbruk, og ikke benytte noe av oppspart kapital, så måtte vi finne 100 millioner kroner til neste år. Minimum vi måtte finne for å være i balanse, var 64 millioner kroner. Dette er mye penger. Dette kan bety kutt.

Spørsmålet vi må se på er hvordan dekke inn dette. Skal vi fortsatt ta av sparepengene for å sikre drift, eller skal vi gå inn i organisasjonen og se hva som kan effektiviseres og hva kan vi frede. På kort sikt er det vanskelig ikke å benytte oss av oppspart kapital, men la det være et politisk valg og ikke et administrativt ønske. Vi vet alle at det ikke er mulig å gjøre denne innsparingen i løpet av ett år, men ved å tenke langsiktig, så kan vi kanskje slippe store kutt og økning i skattetrykket til innbyggerne.

Vi ønsker å være i forkant og ikke komme på hæla, som i 2003 eller 2004, da vi fikk en smørbrødliste med kuttforslag, og vi hadde valg mellom pest og kolera. Vi vet også at ved gradvis å tømme bufferen, så vil det en dag bli tomt. I tillegg er ca 100 millioner kroner på bufferen øremerket pensjonsforpliktelser.

Vi i KrF vil frede helse- og omsorg og oppvekst. Dette er de viktigste oppgavene vi har for å ta vare på de nære tjenestene. Vi ønsker en desentralisert skole og levende grender i bygda.

Vi vil øke antall stillinger på helse og omsorgssentrene, legge til rette for næringsutvikling og ha bosetting i hele kommunen.

KrF vil bevare dyrkbar mark til det det skal brukes til, nemlig matproduksjon. Vi vil jobbe for en sunn drift av organisasjonen, som skal være effektiv og fortsatt gi gode tjenester til innbyggerne.

For å få til dette, og for å få inn flere gode innspill, har vi gått sammen med de andre opposisjonspartiene i en koalisjon. I Hamar har dette fungert, og vi har ingen betenkeligheter med å se på denne måten å drive på i Stange også. Selv om det ikke ser slik ut fra posisjonens side, så er vi på ikke-sosialistisk side fullt oppegående og vil føre en forsvarlig politikk. Begge sider vil det samme, nemlig ha en god kommune å bo i, men vi har forskjellige prioriteringer for å komme dit. Det er det som kalles politikk.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke