16. sep
 
Hvem bestemmer hva som skal bygges når?

Publisert: 02.apr.2018 14:19
Oppdatert: 02.apr.2018 14:19

Det kan være grunn til å stille dette spørsmålet når det gjelder flere av Bane Nors siste utspill om rekkefølgen i utbyggingen av dobbeltsporet i vårt område.

Bane Nor har flere ganger uttalt at de ønsker å bygge strekningen Brumunddal (eventuelt fra Tjernli) – Moelv før Åkersvika – Brumunddal. Det siste utspillet er i HA 23. mars hvor det skisseres nødvendige midlertidige tiltak på Hamar stasjon når dobbeltsporet til Åkersvika er ferdig.

Mange lurer nå på om dette er en rekkefølge politikerne ser som ønskelig. Nasjonal Transportplan har vedtatt rekkefølgen, først til Åkersvika, så gjennom Hamar til Brumunddal og deretter til Moelv og Lillehammer.

Dersom Bane Nor ønsker en annen fremdrift, må det i så fall vedtas av de som har beslutningsmyndighet over dette. Bygges det ut i den vedtatte rekkefølgen, bør man også kunne unngå å lage kostnadskrevende midlertidige løsninger, slik som nå foreslått på Hamar stasjon.

Vi håper ikke at de siste utspillene er taktisk funderte fra Bane Nor for å presse frem den løsningen de ønsker, på tvers av hva kommunestyret har vedtatt.

Vi ser gjerne at samferdselsministeren og kommunalministeren nå kommer på banen og minner Bane Nor om hvilken rekkefølge som er vedtatt i Nasjonal Transportplan, og gjerne samtidig bekrefter uttalelser om å lytte til lokaldemokratiet og vedtar traséen gjennom Hamar i samme slengen.

Leder i Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke