15. sep
 
Hvem blir varaordfører i Stange

Publisert: 26.aug.2019 15:19
Oppdatert: 26.aug.2019 15:37

Debatten når stadig nye høyder i Stange om et mulig ordførerskifte. Fokus har mye vært rettet mot Aasa Gjestvang, Sp (fem representanter i dag) og Truls Gihlemoen, Frp (to representanter i dag). Stange Høyre (tre representanter i dag) er en del av opposisjonen og går inn for et skifte med Aasa Gjestvang som vår ordførerkandidat. Siden det er bestemt at det nest største partiet skal innta varaordførerplassen, så ser vi at Høyre ligger best an; senere meningsmålinger tyder også på dette.

Kirsti Berge er Høyres førstekandidat og går nå inn i sin tredje periode i Stange kommunestyre, den siste i formannskapet. Tidligere har hun representert Høyre i Ringsaker kommunestyre og har også en periode i Fylkestinget bak seg. Vil velgerne, som oss, får vi en varaordfører med mye erfaring og kunnskap om stangepolitikken, og med beina godt plantet i Høyre.

I denne valgkampen har Stange Høyre satt spesielt lys på skole og helse og omsorg. Innen skole ser vi at innsatsen må settes inn så tidlig som i barnehagen hvis vi skal nå målet om at 5000 flere skal fullføre videregående hvert år. I tillegg vil vi at alle lærerne skal ha fordypning i de fagene de underviser i. Dette betyr tilbud om videreutdanning til flere og i flere fag enn i dag. Innen Helse og omsorg mener vi at i tillegg til et nytt Stange sykehjem, så må hjemmebasert omsorg styrkes; ikke bare med tekniske hjelpemidler, men med et aktivitetstilbud utfra egne ønsker og behov. Dette gjelder også de som ennå ikke trenger helsetjenester utover det å komme seg ut og leve i et fellesskap en dag i uka. Her vil frivilligheten kunne spille en stor rolle.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke