hacklink
18. sep
 
Hvem eller hva skal Gihlemoen vaske?

Publisert: 10.jan.2017 14:04
Oppdatert: 10.jan.2017 14:19

I HA 6. januar er hovedoppslaget «Medisinrot og feil mat». På Stange-sida heter det «Mat og medisiner til stryk etter tilsyn». Truls Gihlemoen i Frp får en mikrofon og proklamerer «full politisk oppvask».

Jeg har lest tilsynsrapporten. Den ligger til offentlig skue på helsetilsynet.no. Statens helsetilsyn har gjort systemrevisjon på to områder. Pasienter med vedtak om hjelp med legemiddeladministrasjon, og pasienter med vedtak om hjemmesykepleie/omsorgstjenester.

Systemrevisjon er en gjennomgang og vurdering av på hvilken måte virksomheten(e) følger sine egne rutiner og prosedyrer, og om disse er tilstrekkelige for å sikre lovpålagte tjenester. Det er dette vi kaller kvalitetssystemet, og kvalitet er å følge rutinene. Brukerne av tjenestene kan selv oppleve at de får god kvalitet selv om tjenesten ikke følger boka. Noen ganger oppleves det til og med bedre. Når vi i Stange kommune får avvik på systemrevisjonen kan det ikke, som HA påstår, avledes at det er rot med medisiner og feil i mathåndteringen.

Det vi kan utlede er at risikoen for at det gjøres feil økes, og at når det oppstår utfordringer eller feil så kan vi ikke være sikre på at vi lærer av det og bedrer oss. Når dokumentasjonen mangler kan vi heller ikke lære av de gangene vi gjør annerledes med stort hell. Da blir det også vanskelig å forbedre rutinene. Derfor er det en viktig sak. Vi vil ikke gjøre feil, og vi vil hele tiden bli bedre.

Fremskrittspartiet vil ha full politisk oppvask. Hva eller hvem Gihlemoen skal vaske er heller uklart. For saken er en administrativ og faglig sak. Formannskapets rolle er å forsikre seg om at administrasjonen følger opp saken, og gjerne stille spørsmål om hvorfor den måten administrasjonen vil griper saken an gjør det sannsynlig at løsningen vil avhjelpe problemet. Først når administrasjonen kommer til politisk nivå med spørsmål om omdisponeringer eller ber om mer penger (til mer fag eller byråkrati?) er dette en politisk sak. Hvis Gihlemoen vil vaske opp rådmannen, så han om det.

Redaksjonen i HA kan gjerne ha et oppvaskmøte. De roper ut og skaper utrygghet om medisinrot og feil mat til brukere av kommunens omsorgstjeneste, uten å vite at det er hold i påstandene.

Frp hiver seg på og vil ha eldreombud. Jeg tror ikke tjenestemottakere i Stange vil kontakte et ombud fordi de føler usikkerhet om tjenesteutøveren på korrekt måte har dokumentert tjenestens omfang og innhold.

Stange SV

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke