15. sep
 
Hvem er det som ikke kan regne?

Publisert: 12.sep.2017 22:00
Oppdatert: 12.sep.2017 23:20

Lederen for «Folkeaksjonen for jernbanefri strandsone i Hamar» (FA) skriver i HA at BaneNOR legger til kostnaden for tilsving mot nord i Hamar på en misvisende og skummel måte for å gjøre Øst dyrest mulig. Han synes å mene at Godspakke Innlandet allerede har finansiert dette. For der står det at denne godspakken skal inneholde jernbanekryss ved Kongsvinger, Elverum og Hamar.Velges Vest slik BaneNOR vil, trengs ingen vesentlige kostnader for å kople Elverumsbanen til Dovrebanen. Alt blir slik som i dag. Men velges Øst, får de ekstrakostnad som nå estimeres til 500 millioner for tilsving mot nord.

Mener virkelig FA at det er feil å legge denne svære ekstrakostnaden på Øst-alternativet? Dette må vel bli samme regnestykke som hvis en huseier innhenter et anbud på å legge nytt tak, og får et akseptabelt tilbud. Men så bestemmer huseieren seg for at han vil ha brattere tak og et karnapp. Tror virkelig FA at huseieren her ikke får en ekstrakostnad? Mener de taktekkeren skal gjøre dette for samme pris?

Siden FA antyder at de selv er opptatt av å formidle fakta, bør de kanskje korrigere seg denne gangen? Eller skriver de dette for å bygge opp under en mistanke om at BaneNOR er uredelige?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke