Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Hvem er reaksjonær?

0
Publisert: 02.mar.2016 04:00
Oppdatert: 02.mar.2016 07:33

Regjeringens «Produktivitetskommisjon» ledes av økonomiprofessor og tidligere Unge Venstre formann Jørn Rattsø. Han og kommisjonen er enig med sin oppdragsgiver, de blåblå, om at den norske samfunnsmodell trenger en sterk sentralisering. Det gjelder både kommunereform og næringslivet ellers. De får mye motbør med fakta om at vi stort sett, har en god kommunestruktur med et velfungerende lokaldemokrati. Undersøkelser viser at de største kommuner ofte har de dårligste tilbud til befolkningen. Dette bryr ikke Rattsø og regjeringen seg om. Deres «elefantsyke» lar seg ikke kurere med fornuftig argumentasjon.

Vi som ikke er enige med dem får høre det. Sist i «Klassekampen» 13. februar, der Rattsø spør i et intervju: «Hvorfor har venstresida blitt mest reaksjonær? Har det blitt radikalt å bevare». Det er fristende å si at «En tåpe kan spørre mer enn ti vise kan svare», men professoren er ingen tåpe, han vet godt hva han gjør. Han bruker sin faglige pondus til å stigmatisere oss andre som ikke lider av den blåblå «elefantsyken». Dette er både frekt og reaksjonært! Nå kan også professorer ta feil. Vi har hørt om den distre professor som på WC tok slipset ut av vesten og pisset i buksa. Slik kan det gå når en tar feil av virkeligheten.

Mange kommuner skal ha folkeavstemning om de vil inn eller ikke i en storkommune. Dette er vel og bra. Så kommer regjeringen på banen ved statsråd Sanner og forkynner at om en slik avstemning sier nei til sammenslutning så vil han gi ordførerne beskjed om at de skal slå seg sammen likevel. I tillegg lanserer regjeringen et nytt inntektssystem for kommunene som straffer dem som ikke slår seg sammen. Dette er en forakt for demokratiet og reaksjonært. Det vi får med en blåblå kommunereform er et stort kommunalt byråkrati og et sterkt svekket lokaldemokrati. Det er å sette byråkratiet og ikke mennesket i sentrum.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke