16. sep
 
Hvem har ansvar for å strø fortauene?

Publisert: 03.jan.2018 15:40
Oppdatert: 03.jan.2018 15:56

Jeg går stadig fra Bryggeriet hvor jeg bor, gjennom byen, og ofte bort til CC. I vinter har det stort sett vært veldig glatt i området rundt Bryggeriet, Østre Torg og Vangsveien. Det har tidvis vært ufremkommelig, store issvuller og hålke.

I romjulen ringte jeg vakttelefonen i kommunen og etterlyste strøing. En høflig fyr svarte at dette skulle han gripe tak i. Men ingenting skjedde, så jeg ringte igjen. Nå kunne samme person opplyse at det ikke var kommunen, men gårdeierne som har ansvar for strøing. Det dreier seg da om mange forskjellige gårdeiere som tydeligvis gir blaffen. Hvem har da ansvar for å purre på dem?

Vi oppfordres til å bruke bilen minst mulig, da må kommunen ta ansvar for at det er noenlunde trygt å ferdes til fots. Mange eldre blir sittende inne da de ikke tør gå ut på glattisen. De som bor i rimelig nærhet til sentrum kunne gå sine daglige spaserturer på de oppvarmede fortauene i sentrum, problemet er at de kommer seg ikke bort dit på hålka.

Med de skiftende værforholdene er det forståelig at det ikke kan være nystrødd til enhver tid, men dette vi har opplevd i vinter er ikke holdbart.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke