17. sep
 
Hvem har skylda?

Publisert: 18.okt.2017 14:51
Oppdatert: 18.okt.2017 14:55

Bane Nor og Jernbanedirektoratet ved direktør Enger opplyste på møte i Hamar at sannsynlig avgjørelse for hvor man legger dobbeltsporet først vil komme i 2020.

Erna, Jan Tore og landbruksminister Dale utbasunerte på brygga på Hamar at det kom en avgjørelse utpå høsten. Kom den? Kort sagt - nei!

Så på fjesboka at «østkantfolket» nå henger ut nettopp disse to etatene som syndebukker og at de trenerer den videre framdriften.

Det er lurt å lese hele referat - ikke bare ingressen. Og leser man ut fra statsbudsjettet - ja så står det faktisk der at penger øremerka til jernbane - er til planlegging.

Og at det først i statsbudsjett 2019 bevilges for oppstart og bygging. Flere år forsinka. Er ikke mye samsvar mellom liv og lære med de blåblå - de som bygger ut infrastruktur så det står etter.

Stemmer vel ikke helt.

Så hvem har skylda de blir pålagt fra blant annet «østkantfolket» - jo, det er samferdselsminister Ketil og Erna-regjeringa.

La oss håpe debatten i Stortinget forandrer på dette statsbudsjettet så vi kanskje nærmer oss det «grønne skifte» - som alle prater om. Flytte gods fra veg til bane og bygge ut persontrafikken på jernbanen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke