Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Hvem, hvorfor, hvordan

0
Publisert: 26.jun.2015 04:00
Oppdatert: 26.jun.2015 07:56

Noen refleksjoner knyttet til debatten om opphold for 8000 kvoteflyktninger som har forlatt krig og forfølgelse i Syria:

1. Hvilke konkrete uttakskriterier skal legges til grunn for de få som skal pekes ut til å få en ny start i Norge? Det kan vel ikke være annet enn de syrerne som av ulike grunner ikke vil overleve en flyktningetilværelse i nærområdene.

2. Hva med den menneskelige ressursen de mange syrerne utgjør? Hvilke muligheter har Syria til å komme noenlunde på fote dersom flere av dets ressurssterke personer blir boende resten av sine liv langt fra hjemlandet?

3. Hvordan skal politikere og administrasjon i Norge og i FN gi plausible forklaringer til alle syrerne som ikke får status som kvoteflyktninger? Mer konkret: Hvordan skal de gjøre greie for hvorfor mottakerland velger å bruke relativt mye penger på noen få flyktninger når samme ressurser kan brukes til å skape en mer levelig og framtidsrettet hverdag for hundre ganger flere flyktninger i nærområdene?

4. De økonomiske kostnadene ved å ta imot 8.000 fra Syria vil ikke bli et økonomisk tungløft for Norge. Vi har sterke finansielle muskler og høy aktivitet i arbeidslivet, noe den store arbeidsinnvandringen fra blant annet Sverige og østeuropeiske land vitner om.

Det som kan bli akilleshælen, er mangel på bosteder og faglige ressurser som må være på plass for de syrerne som kommer: Det som kan bli en propp, er tilgang på dyktige hender og hjerner som skal arbeide med å integrere og inkludere de som kommer. I tillegg kommer, som alltid, den menneskelige faktor: Det at hver og en møter flyktningene med et åpent sinn og aktivt trår til i nabolag og på arbeidsplasser for å gi dem en lettere og mer meningsfull hverdag.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke