Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Hvem i Frp våger å ta opp temaet?

Publisert: 08.okt.2018 16:21
Oppdatert: 08.okt.2018 16:30

Nå må Frp våkne og begynne å gjøre noe med den vanvittige språkpolitikken som føres her til lands. Er det samarbeidet med målpartiet Venstre som gjør at den språklige diskrimineringen i dette landet fortsetter?

Statistikkene viser at kun ca. sju prosent av befolkningen bruker nynorsk naturlig daglig. 17 prosent har utenlandsk bakgrunn og får ikke opplæring i nynorsk i det hele tatt.

Denne gruppe og de resterende ca. 70 prosent av nordmenn opplever daglig i radio og TV at det i nyhets- , underholdnings- og dokumentarprogrammer brukes et konstruert, nynorsk språk uten rot i virkeligheten, med en helt annen grammatikk og ord enn det som naturlig anvendes i samfunnet.

Dette skyldes at politikerne ikke gjør noe med Målloven av 1980, hvor det ble slått fast at minoritetsspråket nynorsk skulle sidestilles med hovedspråket i offentlig bruk og i skolen.

Dette utgjør for den store majoritetet av befolkningen en unødvendig belastning, er sterkt diskrimierende for minoritetsbefolkningen med fremmedkulturell bakgrunn, og er et åk for norske skoleelever.

Denne problemstilling later til å være så tabubelagt at politikerne simpelthen har latt alt skure og gå. At vi som østlendinger nærmest skal se bort fra våre sterke østlandsdialekter til fordel for et fremmedartet, vestlandsk minoritetsspråk -opphøyet til offisielt skriftspråk - er dypt urettferdig.

Hvilken Frp-politiker våger å ta opp dette tema?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke