17. sep
 
Hvem jeg snakker for?

Publisert: 28.jul.2017 11:41
Oppdatert: 28.jul.2017 11:43

Hvem snakker Borgny Nygaard for, spør Jan Larsen om i Hamar Arbeiderblad 27. juli. Han har ikke fått med seg at spørsmålet til han i HA 24. juli var undertegnet av to. Han påstår også at jeg fronter vestalternativet for jernbanetrasèen i både kommunestyret, media og på sosiale medier. Når har jeg gjort det da, Jan Larsen?

Men spørsmålet svarer jeg mer enn gjerne på. Merkelig nok har ei gammel kjerring i Hamar blitt folkevalgt ved fire valg på rad. Hun har så godt hun kunne i disse årene prøvd å stå på murene for de som har det vanskelig og som har store utfordringer. Det vil hun fortsette med. I jernbanesaken har hun stått helhjertet opp for å verne Hamars unike og verdifulle strandlinje. Det vil hun også fortsette med.

Jan Larsen, i denne sammenhengen snakker jeg for barna og ungdommen i Hamar. For alle jublende, hoppende, stupende, glade barn og unge på Koigen.For både store og små, for alle familiene som fryder seg på stranda. For alle kjempedyktige skatere som endelig fikk sitt vel fortjente, helproffe treningsanlegg, for volleyballspillerne og alle andre som styrker liv og helse ved innsats og trening. Området er også høyt skattet av turgåere, ikke minst av de mange eldre som ikke makter å legge kilometre bak seg i skog og fjell. Det er en sann fryd å se at Koigen og stranda ble til det vi hadde drømt om: Glede, livskvalitet og folkehelse.

Nå er denne idyllen og det flotte området vårt dessverre truet – for veldig mange år framover. Skal vi stilltiende gi fra oss byens kontakt med Mjøsa? Ønsker vi at Hamarbukta fylles ut og bebygges og at Hamars innbyggere mister det verdifulle rekreasjonsområdet sitt? At Koigen, som vi har kostet på så mye og som ble så vellykket, skal fungere som opplagringsplass for Bane Nor - når det finnes andre muligheter?

Vi skal være glad for at Hamar har både ordfører, rådmann og kommunestyre som vil verne Mjøsa og strandsonen for etterkommerne våre, og jeg står rakrygget i min støtte til disse i jernbanesaken.

Hamar Pensjonistparti

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke