16. sep
 
Hvem kan realitetsorientere Fangberget?

Publisert: 21.mar.2018 15:58
Oppdatert: 21.mar.2018 16:01

De fleste har nå forstått alvoret med at Hamar er flyttet fra indre til ytre IC- triangel. De fleste har også forstått at statsministerens uttalelser på Skibladnerbrygga var et utspill i valgkampen, helt uten forpliktelser. De fleste har lest eller hørt at BaneNor vil bygge dobbeltsporet i Ringsaker før traseen gjennom Hamar og at dobbeltsporet gjennom Hamar er utsatt til etter 2029. Det er ille for Hamar.

Når de to største partiene i Hamar, Ap og BBL, ved sine ledere, sier til HA at den nye planprosessen er viktig for å få fram ny informasjon, er dette et godt utgangspunkt for at en ny planprosess vil føre fram til en avgjørelse.

Det gjenstår å se om Hamar Arbeiderblad også vil følge en slik linje. Det er viktig at lokalpressen spiller på lag med de løsningsorienterte aktørene i ny prosess.

For å unngå ørkesløse omkamper som vil hindre byutvikling og skape ny usikkerhet om båndlegging, må det vedtas en kommunedelplan for trase som er rettskraftig senest i 2020. Da går toget for å bli med i rulleringen av NTP 2017- 2029. Derfor er det gode signaler når ordfører Einar Busterud varsler god dialog med BaneNor.

Når Knut Fangberget fortsatt omtaler vedtaket i kommunestyret 21. desember 2016 som forpliktende, er dette ikke en forståelse som deles av mange. Vedtaket i kommunestyret i desember 2016, er kjent ugyldig av Kommunal og moderniseringsdepartementet og er derfor nullet ut.

De to største partiene i kommunestyret har forstått realitetene i saken og sikrer, etter det en kan forstå, Hamar en god planprosess. Da blir det ikke avgjørende at Venstre og Høyre i Hamar velger å holde på tidligere standpunkter før planprosessen er startet. Men det er ganske uforståelig om Knut Fangberget har støtte i sitt parti for en slik linje fram mot valget i 2019.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke