15. sep
 
Hvem skal jeg stemme på?
Offentlig vatn og kloakk i Hamar.

Publisert: 09.sep.2015 04:00
Oppdatert: 09.sep.2015 10:55

Det er to punkter som er veldig viktig for meg ved dette valget. Det er at det snarest blir vedtatt en plan for når det blir:

1. offentlig vatn og kloakk langs hele Lageråvegen.

2. offentlig vatn og kloakk til alle bolighus i kommunen.

Det er mange ungdommer som kan tenke seg å bosette seg i utkantene av kommunen, men de vil ha sikker vannkvalitet og ikke så tungvinte løsninger.

For noen år siden, ringte jeg kommunens administrasjon og spurte om når vi får offentlig vatn og kloakk hos oss. Da ble jeg ledd av. Jeg fikk beskjed om at vi burde få med oss naboene på dugnad og ordne det sjøl. Vi kunne søke om økonomisk støtte. I tillegg kunne vi selge tomter av den dyrka marka for å hjelpe til med finansieringa.

Vi som ikke er tilknyttet det offentlige vatn- og kloakknettet har fått brev fra kommunen om at vi sjøl er ansvarlige for at vatn er av sikker kvalitet, samt at kloakkanlegg er forskriftsmessig i orden. Hvor mange er det som har forutsetninger for å følge opp slikt? Det er vel for sent å vise til slike brev hvis noen har blitt alvorlig sjuke av forgiftet drikkevatn? Vi i utkanten betaler også eiendomsskatt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke