hacklink
18. sep
 
Hvem skal ta vare på meg?

Publisert: 05.jun.2019 13:42
Oppdatert: 05.jun.2019 13:49

4. juni var det høring om Melding til Stortinget 18 (2018-2019) handler om verdiskaping og bedre tjenester i helsenæringen. Meldingen slår fast at den norske helse- og omsorgstjenesten står overfor store utfordringer, og for å løse disse må det arbeides på flere områder. Meldingen sier at den offentlige helse- og omsorgstjenesten kan ha mye å tjene på et bedre samarbeid med næringslivet og dra nytte av innovasjonskraften, kompetansen og ressursene som finnes i norske bedrifter.

Det er jeg enig i. Derfor ønsker Hamar Arbeiderparti å ta i bruk velferdsteknologi på en bredere måte enn det som er tilfelle i dag. Vi vil bruke velferdsteknologi som et middel for at innbyggerne våre kan bo hjemme lenger og ha bedre livskvalitet.

Å bo hjemme og føle seg trygg i eget hjem er en selvfølge. Integrering av velferdsteknologi fra byggestart vil gi mulighet for å bo i eget hjem livet ut. Når vi skal etablere eldretunet i Øvre Vang, er det en selvfølge å ta i bruk velferdsteknologi fra byggestart. Med hjelp fra teknologien kan vi fange opp behovene innbyggeren har lenge før hun kontakter kommunen og lenge før hun får et vedtak. Teknologi kan gi signaler som gjør at hun får trygghet tidligere. Den viktigste premissgiveren i helse- og omsorgsarbeidet er brukeren. Det er mennesket som må settes i sentrum.

Teknologi gir brukere mulighet til å bli sjef i eget liv. Derfor vil vi ta teknologien med inn i kommunen på en enda bredere måte enn det er gjort hittil. Vi skal også huske at velferdsteknologi ikke kun handler om eldrebølgen. 1/3 av mottakerne av kommunens hjemmetjenester er under 67 år.

Det er først og fremst gjennom å ta i bruk nye løsninger, ny teknologi og nye metoder og ved å styrke samspillet med familie, lokalsamfunn, frivillige, ideelle virksomheter og næringsliv, at helse- og omsorgstilbudet i kommunene kan fornyes og forbedres. Ja, oppgaven er så stor at vi må løse den sammen – i fellesskap.

Velferdsteknologi er tekniske installasjoner og løsninger som kan bedre vår evne til å klare oss selv lenger i egen bolig. Målet er å skape en tryggere og enklere hverdag for både bruker, pårørende og omsorgspersonell. Vi må jobbe sammen i fellesskap for å finne løsningene som gir bedre livskvalitet!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke