17. sep
 
Hvem skyter bom?

0
Publisert: 26.sep.2015 04:00
Oppdatert: 26.sep.2015 07:48

Johnny Wæhlers svar til mitt innlegg inneholder noen påstander som bør korrigeres. Når jeg påstår at Johnsens syn på innvandring generelt er kvalmende og usmakelig, er det fordi det er så ensporete Frp-synspunkter, og jeg har enda til gode å se at Frps innvandringspolitikk på noen måte er balansert.

Frps fremste talspersoner på dette området, Carl I. Hagen, Per Sandberg og Chr. Tybring-Gjedde kan neppe forstås på annen måte enn at vi overstrømmes av kriminelle, lykkejegere og «Gold Diggers». Slike påstander er kvalmende. Det er slett ikke verken usmakelig eller kvalmende å ha andre politiske meninger, det skulle bare mangle. Men meningene må kunne forsvares og begrunnes saklig og seriøst, ikke med linker fra opphav som ellers er kjent for ensporet og tendensiøs propaganda.

Johnny Wæhler sier videre at det er «skivebom» når jeg skriver om hvem som stigmatiserer, og at jeg underforstått aksepterer «meningsterror. Javel, det betyr altså at det kun er Wæhler alene som vet hvor blinken står. Tenk det! Når det gjelder meningsterroren, er dette et relativt nytt begrep som i sin tid trolig ble lansert av Frp-ere, og som stort sett brukes av disse.

De føler det vel slik, fordi de har vansker med å finne gode motargumenter. Jeg har da heller aldri ment eller sagt at Johnsen eller Wæhler har uttrykt eller vist hat mot noen utlendinger, så påstanden om at jeg har plassert noe «rasistkort» hos noen av de nevnte herrer er jo det rene nonsens. At de samme personer er gift med og har daglig omgang med folk fra andre kulturer, med annen hudfarge etc. er i denne sammenhengen fullstendig irrelevant.

At det følger, som Wæhler påstår, sitat: «..mye kriminalitet..» med asyl- og innvandringsbølgen er i seg selv en ganske drøy påstand. At det følger med kriminelle, lykkejegere og så videre, ja, det kan vi være enig om, men «mye kriminalitet» må dokumenteres og underbygges. Påstanden er dessuten, ja, nettopp: stigmatiserende.

La oss ta et eksempel: Om det kommer 10 flyktninger inn til Norge, og det i ettertid viser seg at en hadde kriminell bakgrunn, skulle vi da ha avvist alle 10 ved ankomsten på mistanken om at det var én vi ikke ville ha? Skulle vi nekte barn, hjemløse og andre lovlydige personer adgang til riket? Hvis svaret fra Johnsen og Wæhler er ja, vil jeg gå så langt som til å si: Kvalmende!

Forøvrig må det være meg tillatt å si at myndighetenes håndtering av innvandringen til Norge i mange år har vært under enhver kritikk, det har vært gjort altfor lite, altfor sent og med altfor liten entusiasme. Det gjelder også bevilgningene til bistand til land som trenger hjelp, og jeg trenger vel ikke påminne om at Frp har vært en av de aller største bremseklossene på dette området.

La meg til slutt antyde at Siv Jensens oppfordring til kommunene om å si nei til å ta imot flere flyktninger, nok fikk den (for Frps del uheldig) konsekvens at oppslutningen om partiet er betydelig svekket.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke