Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Hvem styrer landets rovdyrpolitikk?

Publisert: 19.des.2018 13:28
Oppdatert: 19.des.2018 13:41

De fleste har vel fått med seg at regjeringa har åpnet for lisensfelling av noe som de kaller én ulveflokk, nemlig i Slettåsreviret. Samtidig er rovviltnemndenes vedtak om å ta ut to andre flokker, nemlig i Mangenreviret og Hobølreviret overprøvd og underkjent.

Og dette forkynte regjeringen i en patetisk pressekonferanse med energi- og miljøminister Ola Elvestuen (V), helseminister Bent Høye (H) og landbruks- og matminister Bård Hoksrud (Frp) nylig. Legg merke til at det var en minister for hvert av dagens regjeringspartier i panelet. Ser vi på skrivet fra KLD tilbake til klagerne i forhold til rovviltnemndenes vedtak, så er det den kjente byråkraten Torbjørn Lange som har parafert.

Dette mener HA:

Det var sikkert lett for regjeringa å opprettholde tillatelse om felling av den såkalte Slettåsflokken. Ser vi på siste bestandstall fra Rovdata, sier disse to dyr, altså ingen flokk. Hvorvidt det er flere dyr inne, vet ingen i øyeblikket. Og skal vi tro tidligere observasjoner, er disse dyra gamle og på vei ut. Dersom de da tas ut i lisensjakt, gjør dette minimal skade, i stedet danner det grunnlag for ny etablering av yngre friskere ulver og vi er et skritt tilbake i bestandsforvaltningen. Mangen og Hobøl derimot bestå av etablerte flokker på flere dyr i hver flokk.

Og så var det dette med det juridiske grunnlaget for å tillate lisensjakt. Her proklamerte de «tre musketere» at nå hadde ulvene i Slettås over tid skapt så mye frykt og elendighet at nå kunne man tillate seg å legge Naturmangfoldloven paragraf 18c til grunn for lisensjakt. Implisitt betyr vel det da at det av Mangen- og Hobøl-flokkene må skapes mer frykt, uro og skader fremover i tid før en lisensfelling skal kunne gis?

Med disse nye krumspringene fra regjeringa kan man vel tillate seg å spørre; hvem er det egentlig som styrer, og hvilke krefter påvirker, landets rovdyrpolitikk?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke