17. sep
 
Hvem trenger Støre?

Publisert: 22.aug.2017 13:20
Oppdatert: 22.aug.2017 13:41

«Hvem trenger Støre?» var overskriften på et leserinnlegg i HA 11. august, skrevet av Walter M. Carlsen.

De aller rikeste her i landet vil fortsatt få store skattekutt med Erna Solberg som statsminister, så de «trenger ikke» Støre!

Vi opplever ofte en debatt om hva som er de faktiske forhold. «Ulikhetene har økt mindre enn i mange andre land», sa Kristin Clemet i en tv-debatt 18. mai, men de har økt!

I den samme debatten sa Marthe Gerhardsen at «forskjellene øker dobbelt så mye i som snittet i OECD.»

Disse uttalelsene er med å underbygge det faktum at ulikhetene faktisk er blitt større under dagens regjering, selv om noen bestrider det.

De med lav inntekt «trenger Støre». Arbeiderpartiet mener det er viktig å føre en politikk som minsker forskjellene.

De som har midlertidig ansettelse eller går på kortsiktige arbeidskontrakter, «trenger også Støre».

Arbeiderpartiet vil fjerne den generelle adgangen til midlertidig ansettelser som Høyre/Frp- regjeringen har innført. Faste tilsettinger skal være hovedregelen!

Ei fast inntekt er nødvendig for å realisere drømmen om egen bolig, noe som er viktig for de aller fleste.

Walter M. Carlsen skriver at sysselsettingen i Norge er på et høyt nivå. Sannheten er at det er en lavere andel av befolkningen som er sysselsatt nå enn i forrige stortingsperiode.

Tidligere var Norge på topp i sysselsetting av personer under 25 år. Nå har vi landet langt nede på statistikken.

Walter M. Carlsen er ikke snau i sine beskyldninger og spekulasjoner. Han skrivet at «Støre vil benytte statsministerstolen som et personlig springbrett til en lukrativ jobb – en internasjonal posisjon, med skattefritak.»

Når vi har politikere som har gjort seg så positivt bemerket at de havner i betydningsfulle internasjonale posisjoner, bør vi som nasjon være stolte av det!

Mye tyder på at dette med skattefritak er en myte, og for mange er det fristende å bruke dette for alt det er verdt. Hvis det er riktig det jeg nettopp har lest, så har Gro Harlem Brundtland betalt 3,8 millioner i skatt de siste 10 årene, for å nevne et eksempel.

Ønsker du en endret politisk kurs for Norge, bør du bidra til at Jonas Gahr Støre blir vår neste statsminister.

Det er blitt oppfattet slik at Støre ikke vil samarbeide med MPG og Rødt; han har selv presisert at han ønsker et samarbeid, men han ønsker ikke at de nevnte partier skal sitte i regjering. Det tror jeg er en viktig presisering for mange.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke