15. sep
 
Hvem vil være med i forsøksordning?

0
Publisert: 22.aug.2015 04:01
Oppdatert: 22.aug.2015 08:01

Eldreomsorgen i Stange

Kommunene har fått tilbud om en forsøksordning hvor staten øremerker og yter et tilskudd til eldreomsorgen. I den ene modellen vil staten også ta seg av fordelingen av tjenestene, mens kommunen kan ta seg av fordelingen i den andre.

Det er grunn til å spørre de politiske partiene nå før valget om de vil at Stange kommune skal være med i denne forsøksordningen.

Stange pensjonistparti mener at kommunen bør være med i den andre modellen, men at kommunen må ha forhandlingsrett med staten når det gjelder tilskuddets størrelse. Flere mener at eldreomsorgen kan få tilført mer penger med denne ordningen, og at forskjellsbehandlingen kommunene i mellom blir mindre. Professor Tor Inge Romøren ved Høgskolen i Gjøvik er nevnt i denne forbindelse.

Pensjonistpartiet

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke