17. sep
 
Hvert 9. menneske i verden sulter

Publisert: 20.jul.2019 10:13
Oppdatert: 20.jul.2019 10:12

«NRK.no» kunne den 15. juli meddele at pr i dag sulter hvert 9. menneske i verden. Basis for meldingen var en fersk FN-rapport. Det kommer som et sjokk på de som trodde sult var et problem verden var i ferd med å få under kontroll.

Jeg regnet med at en slik nyhet ville bli kommentert i Dagsrevyen samme kveld. Men det skjedde ikke. Derimot presenterte man dagen etter i et stort oppsett at svenske matvarebutikker hadde dobbelt så mange vareslag å tilby kundene sine enn de norske. Det er bekymringsfullt, det!

At verdens produksjon av mat går nedover, og antall sultende mennesker øker, er derimot uinteressant. Eller kanskje en nyhet «Big Brother» mener vi bør beskyttes mot? Så vi kan fortsette å bygge ned jord med god samvittighet. I framskrittets hellige navn.

For vi er fortsatt rike nok til å kjøpe den maten de sultne ikke har råd til. I alle fall så lenge vi har nok olje og våpen å selge.

Røyne Kyllingstad

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke