Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Hvilke planer for at folk skal holde seg friske?
Folkehelsevalget 2015.

Publisert: 31.aug.2015 04:00
Oppdatert: 31.aug.2015 08:58

Hva slags planer har partiene for hvordan innbyggerne skal holde seg friske? Det bør velgerne og mediene spørre kandidatene til høstens valg om. I følge folkehelseloven har kommunene ansvar for å «fremme befolkningens helse, trivsel, gode sosiale og miljømessige forhold og bidra til å forebygge psykisk og somatisk sykdom, skade eller lidelse, bidra til utjevning av sosiale helseforskjeller og bidra til å beskytte befolkningen mot faktorer som kan ha negativ innvirkning på helsen.»

Alle har ansvar for å passe på sin egen helse, men i tillegg må vi i fellesskap forebygge sykdom. Kommunene kan bidra til at vi kan ta vare på helsa og forebygge sykdom på mange måter: Sørg for at alle barn i skoler og barnehager får en times fysisk aktivitet om dagen, og at de får gratis frukt og grønt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke