Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
Rovdyr: Ulven, et fremmedelement i vår natur, satt ut på ulovlig vis?
 
Bare tomt ordspill fra MDG
«MDG har en solidarisk distriktsprofil og er opptatt av å opprettholde levende bygder over hele Norge. De grønne er for sau på utmarksbeite og for bærekraftige rovdyrstammer».

0
Publisert: 16.nov.2016 22:06
Oppdatert: 16.nov.2016 22:06

Med dette innleder ni representanter for det såkalte «Miljøpartiet Det Grønne» et innlegg i HA 2. november med overskriften «Nei, vi er ikke bare et storbyparti». Bare den siste setningen i denne innledningen tilsier at sau på utmarksbeite ikke er forenlig med bærekraftige rovdyrstammer. Sau og ulv kan aldri leve i fredelig sameksistens.

At et parti som bedyrer at de er opptatt av levende bygder over hele Norge arrangerer en massedemonstrasjon for ulv foran Stortinget, viser at deres bekymring for jordbruket bare er tomt ordspill. Ulven kommer i første rekke.

1. «Rammebetingelsene til norske bønder må bedres betraktelig slik at de blir satt i bedre stand til å unngå rovdyrtap».

Det finnes bare en måte å unngå rovdyrtap i beitemarkene på. Det må være fritt fram å skyte alle store rovdyr som forviller seg inn i områder som er prioritert for beitedyr, før de gjør skade.

2. «Ingen partier legger fram i Stortinget mer landbruksvennlige forslag til jordbruksoppgjøret enn De Grønne. Et bærekraftig landbruk basert på lokale for - og jordressurser handler like mye om internasjonal solidaritet som trygg matproduksjon og – forsyning».

Mener de med det at internasjonal anerkjennelse av norsk rovdyrpolitikk også må tas med i betraktningen for en trygg og bærekraftig matproduksjon?

3. «Praktiske løsninger for å holde beitedyra trygge må på plass. Det forutsetter lokal utprøving av nye metoder, og statlig investeringsvilje».

Har ikke disse ni representantene for MDG fått med seg alle ressursene som er kastet bort i tidligere statlige investeringer, om rovdyrsikre gjerder og andre mislykte eksperimenter som har krevd millioninvesteringer?

4. «De Grønne legger et utvidet solidaritetsprinsipp til grunn for politikken».

Det solidaritetsprinsippet «De Grønne» legger til grunn for politikken er solidaritet med dem som ønsker seg flest mulig ulv og andre store rovdyr i vår natur.

«De Grønne» hevder at ulven, sammen med de andre store rovdyrene har en naturlig plass og viktig funksjon i norsk natur, og at de er så verdifulle. Sannheten er at den ulvestamma som befinner seg her i landet er etterkommere av det mange hevder er ulovlig utsatte individer av tvilsom avstamning, og forvolder død og fordervelse for alle slags beitedyr i våre inn- og utmarker, i tillegg til alle jakthundene som får smake ulvekjeften. Og koster skattebetalerne mange millioner kroner hvert år i unødig ressurssløseri.

Vi kan da ikke ha ansvar til å ta vare på massemordere som har kommet hit på en miljøkriminell måte?

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke