hacklink
18. sep
 
Hvilken magi i dette uttrykket

0
Publisert: 09.apr.2015 04:00
Oppdatert: 09.apr.2015 07:21

På debattsiden i HA 19.februar stod det med stor skrift «I fellesskap for Hamar».

I kommentaren under har ordfører, varaordførerkandidat og leder i Hamar Ap en oppramsing av mange gode intensjoner for Hamars innbyggere, noe som alle partier er enige om. Så kommer det som er så spennende, hvordan få til dette? Jo, troen på gode tjenester for alle sikres best i fellesskap, ikke ved skattekutt og økte forskjeller. I et annet innlegg satte Helge Ryen Fellesskapet opp mot skattekutt og privatisering. Forunderlig. Hva betyr det i praksis?

Alt politikere lover, uansett parti, koster penger. Høyre mener at gode tjenester er viktig, ikke hvem som utfører tjenesten, om det er offentlige eller private aktører.

Hamar Høyre går ikke inn for noen storstilt privatisering slik Ap vil at folk i Hamar skal tro. Hamar har mange gode private barnehager, derfor har Hamar Høyre, i den økonomiske situasjonen kommunen er i, foreslått at Lundbo barnehage kan bygges og drives av private. Noen flere slike eksempler kan nevnes, eks. Parkeringshuset på Vestre torg, men opposisjonens forslag blir alltid nedstemt.

Fellesskapet, hva mener egentlig Ap med det begrepet? Det er tydelig at det representerer den gode politikken, og skattelette og privatisering er motsatsen, altså blå politikk, som vil øke forskjellene og gi skattelette til de som har mest fra før. Dette er retorikk som dessverre mange tror på.

Jeg skulle gjerne sett på trykk det Ap virkelig mener når de slår om seg med fellesskapbegrepet.

På Debattsiden 30.mars har et innlegg fra Ap denne overskriften: Vi skal ta vare på ungdommen vår. Det er vel igjen fellesskapet da som skal løse det problemet. Høyre vil legge forholdene til rette slik at ungdommen, sammen med familien, kan ta vare på seg selv. Høyre har en sterk tro på enkeltmennesket, vi tror ikke at det offentlige, stat og kommune, alltid vet best.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke