Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Hvor er valgflesket?

0
Publisert: 23.jul.2015 04:00
Oppdatert: 23.jul.2015 06:49

Normalt så er det salg av valgflesk på denne tiden, så kort tid før valget. Men denne gang er det ikke kommet et eneste utspill fra noen partier.

Det eneste jeg har registrert er et vinmonopolutsalg på Hamar Vest, og et sykkelhotell vi ikke har råd til. Har flesket druknet i jernbanedebatten, som ikke er en partipolitisk sak?

Hvor er politikken rundt skatter og avgifter? Hvor er debatten rundt innvandring, som bare gir oss økte sosiale utgifter på kort sikt? Er det ingen som tør å ta i det temaet? Hvor politikken om eiendomsskatt? Hvor det blitt av debatten om eldreomsorgen og bygging av alders og sykehjemsplasser? Hvor er det blitt av politikken om de andre primærtjenestene? Hvor er det blitt av næringspolitikken? Hvor er det blitt av skolepolitikken, med f.eks. skolemat, frukt og grønt? Hvor er det blitt av utviklingen av Vangsåsen og «gamle Vang kommune»? Hvor er det blitt av «Barn og Unge», som er Hamars motto?

Hvorfor er det ingen debatt om et stadig økende byråkrati og pensjonsforpliktelsene? Det er heller ingen debatt vedtatte saker, som er puttet nederst i skuffen, som idrettsmeldingen og HOA drift, som trolig ville ha spart kommunen for store summer. Og ikke minst, hvor er det blitt av de politiske ideene? Jeg kan faktisk ikke erindre en «dødere» valgkamp noen sinne.

Svaret ligger trolig i at ingen partier har noen som helst løsning på Hamar kommunes tragiske økonomiske situasjon. Det er noe som heter «etter den søte kløe, kommer den sure svie». Alle ser ut til at den eneste løsningen ligger i øking av eiendomsskatt og utvidelse av parkeringssonen, som dreper Hamars sentrumshandel. Jeg frykter at «Hjemmesitter partiet» blir det største partiet i Hamar. Folk flest ser jo ingen grunn til å stemme. Humla suser jo likevel.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke