hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Hvor har han det fra?

Publisert: 03.des.2018 14:58
Oppdatert: 03.des.2018 15:10

I dette innlegget har vi først noen spørsmål til Geir Bjørnar Smebye, og deretter en kommentar til bildet som illustrerer innlegget 1. desember.

Noen spørsmål: Smebye forholder seg ikke til vår illustrasjon som bygger på JBVs «Tegningshefte Hamar», og som viser at det ikke blir noen åpen kulvert mot vest. Han påstår igjen at det kommer til å bli en åpen grøft som det skal legges lokk over. Hvor har han det fra? Hvorfor får vi ikke en saklig og faglig kommentar til det som er hovedpoenget i vårt innlegg?

LES Geir Bjørnar Smebyes innlegg her.

Smebye nevner også noe om løsmasser og myr i tunneltraseen vestover som vil kreve åpne områder. Hvor har han det fra? Det er fjell over tunneltraseen hele veien.

«Vestløsningen vil gå gjennom et vesentlig lengre tettbebygget område enn øst», skriver han. Ja, det er klart, men hva betyr det når sporet går i tunnel i berg under jorda? Det vi og han burde være opptatt av, er traseen i øst som går gjennom bebyggelse i dagen og dermed i stor grad raserer hus og næringseiendommer.

En kommentar: I innlegget brukes et reportasjebilde fra HA som eksempel på hvordan det kan komme til å se ut under utbyggingen. Det er ikke Smebye, men HA som har satt inn bildet med teksten: «Anlegg: Det tar plass å bygge veg eller jernbane. Bildet er fra Strandlykkja for noen år siden.»

Vi mener bildet gir et lite relevant inntrykk av hvordan følgene av utbyggingen blir uansett trasévalg. Bildet passer etter vår oppfatning best som en illustrasjon på det som vil skje ved Vikingskipet, om det kommer til å bli aktuelt. Der vil det bli svært store utfordringer både for veg og jernbane.

Avslutningsvis: Geir Bjørnar Smebye skriver at «Skal vi debattere faktaorientert, er det viktig å lese og sitere hele setninger.» Dette er vi helt enig i, men vi vil legge til at det for alle er viktig å forstå hva som er faktabasert og faktaorientert informasjon før man i det hele skriver hele setninger, ellers kan det lett bli avsporinger og linjeskift fra det ene innlegget til det andre.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke