hacklink
18. sep
 
Hvor kan Hamar sykehus utvide?

0
Publisert: 28.jul.2015 04:00
Oppdatert: 28.jul.2015 06:57

Undertegnede er litt usikker på når tanken om et nytt og moderne storsykehus i Hamar-regionen ble kastet fram, men en ting som kan bekreftes er at både Jens Stoltenberg og Sylvia Brustad i valgkampen i 2005 GARANTERTE at det ville stå ferdig innen 2015.

Da skrev jeg i et innlegg i lokalavisene at hvis så ville skje, ville det ikke være penger igjen til å utstyre det verken med nødvendig moderne utstyr eller nok kvalifisert personale. I 2008 uttalte nyansatt direktør i Helse Sør-Øst at det ikke ville bli penger til nytt storsykehus før tidligst i 2020.

I januar 2009 etterlyste jeg et regnestykke for å sammenligne kostnadene ved et nytt storsykehus, og Elverum sykehus, der alt var lagt til rette for utbygging.

Slike spørsmål er det ingen som vil svare på.

I dag er vi langt inn i 2015. og planene for det nye sykehuset er fortsatt under utredning, for ikke å si nærmest skrinlagt. I stedet hever det seg sterke røster for å bygge nytt sykehus på Hamar, attpåtil der sykehuset i dag ligger.

Da er spørsmålet:

I hvilken retning har Hamar sykehus utvidelsesmuligheter, og hvor finnes plass for nødvendig parkering?

Jeg har, bortsett fra en kort innleggelse for fem år siden, ikke hatt behov for noe sykehus, men jeg har vært blodgiver i 20–25 år, og derved besøkt sykehuset tre-fire ganger i året, og vet hvor lett, eller vanskelig, det er å finne plass på den vesle trekanten som Hamar Sykehus byr på til parkering. Altfor ofte parkerte jeg ved Krematoriet, der det er gratis parkering i to timer, men det er sikkert ikke beregnet på sykehusets pasienter og besøkende. Jeg kunne sikkert ha opplevd at bilen ble tauet bort, og jeg hadde fått straff attpå.

Er det ingen som tør å regne på hva et nytt sykehus vil koste i forhold til å ta i bruk ledig kapasitet i Elverum, og bygge ut slik det er lagt til rette for? Og der er det plass til utvidelse, samt plass til parkering både på sykehusområdet og ellers i rimelig nærhet. Da kan opplendingene krangle seg imellom om hvor Oppland Fylkessykehus skal ligge.

Løten

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke