15. sep
 
Hvor lenge skal vi måtte vente?

Publisert: 19.aug.2019 13:57
Oppdatert: 19.aug.2019 14:06

Stange sentrumsforening stiller spørsmål i Stangeavisa om hvor lenge vi skal vente før noe skjer i Stange sentrum.

Stange Høyre er enig at vi allerede har ventet for lenge, og at man nå må få fortgang i arbeidet. Det er nå fire år siden flere deltok i gruppearbeid og kom med flere gode forslag til utnyttelse av Tingvoldtorget. Se hvor populær Strandgateparken i Hamar har blitt. Flere vil bo i blokk og en lekepark/møteplass blir viktig. Et sted å ta med barnebarn og besøkende.

Vi støtter forslaget om at man setter ned en arbeidsgruppe som kan kontakte utbyggere og se på muligheten for enten et offentlig privat samarbeid eller et salg av Tingvold, og at kommunen kan leie flerbrukshuset. Kombinert med leiligheter kan en utbygging av flerbrukshuset være interessant for utbyggere, og muligens vil dette kunne realiseres raskere på denne måten.

Det er behov for flere boliger i sentrum og Høyre vil gå inn for at man kan bygge høyere enn i dag. Krav om næring i første etasje kan ikke være så strengt som i dag. Her må det være mulighet for skjønn.

Kommunen eier flere eiendommer i sentrum og når vi ser nærmere på disse mangler det vedlikehold. Både Sole og Enstad (Historielagets kontor) burde vært satt i bedre stand.

Vedlikeholdte bygninger og tomter er viktig for attraktiviteten til sentrum, og kommunen bør bruke midler på dette før den låner og bygger nytt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke