Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Hvor mange av skremslene har slått til?
Miljødebatten

Publisert: 16.jun.2016 04:00
Oppdatert: 16.jun.2016 10:46

Jeg, «selvutnevnt klimarealist» ifølge Hans Jørgen Wallumrød, fikk et svar i HA-Debatt 10. juni fra representanten for Natur og Ungdom Hamar og fylkesansvarlig for miljø og klima i AUF i Hedmark.

Wallumrød burde, etter alle sine klimatillitsverv, kunne komme med håndfaste beviser på sin klokkertro på Al Gore og FNs-klimapanel sine skremsler/scenarier og på «to-gradersmålet, helst 1,5 grader», som klimamøtet i Paris ville at deltakerlandene skulle skrive under på at de ville jobbe for.

To-gradersmålet er bare en politisk bløff, likeså påstanden om 97 prosent støtte fra verdens klimaforskere. Det er ikke bare Natur og Ungdom som bruker disse argumentene. Politikerne kommer stadig med dem i sin miljøpolitiske retorikk. Økonomen W. D. Nordhaus foreslo to-gradersmålet som et «politisk verktøy». Fritz Schellnuhber la det fram på COP15-møtet i København i 2009. Uten noen form for vitenskapelige bevis.

Finnes det dokumentasjon for at to grader er det kloden kan tåle? Temperaturen har steget med en grad siden 1850. Har vi merket noe til det? CO2 i atmosfæren utgjør i dag ca 400 ppm eller 0,4 prosent og menneskeskapt CO2 utgjør fem prosent av det igjen, altså 0,02 prosent. Temperaturen har ikke steget, globalt, de siste 20 åra. Wallumrøds eksperter i IPCC har også innrømmet det.

Han avslutter med at vi må sette i verk klimatiltak for ikke å akselerere «den naturlige globale oppvarmingen». Det blir veldig vanskelig når man bare har trua på sine eksperters, IPCCs, klimamodeller. Vi har over- og undersjøiske vulkaner, vi har sola, ikke minst. Hvordan legges det inn i regnestykket? Jeg oppfordrer Wallumrød til å legge fram et ikke falsifisert fagfellevurdert bevis på at hans tro er rett og riktig.

Som sagt tidligere: IPCC har enda, etter 28 år, ikke klart det. Figueres, sjefen for FNs-klimapanel sa det så treffende: «Det dreier seg ikke om klimaet, men om å destruere kapitalismen som har rådet verden i 150 år». Jeg vil også fjerne kapitalismen, men ikke ved å bruke CO2 som brekkstang. Ikke la FN styre utviklingen. Det blir uvirkelig og håpløst. Hvor mange av IPCCs scenarier/skremsler har slått til, Wallumrød?


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke