16. sep
 
Hvor mye er en syrer verdt

0
Publisert: 05.sep.2015 04:00
Oppdatert: 05.sep.2015 07:48

Som svar på mitt innlegg om Frp og syriske flyktninger, hadde Patrick Åserud 31. august et innlegg hvor han setter fokus på de økonomiske perspektivene ved å ta i mot 8.000 syriske flyktninger.

Jeg åpnet med å spørre hvor mye et menneske er verdt. For meg er svaret innlysende. Verdien av et menneskeliv kan ikke måles i penger. Vi snakker om den største humanitære katastrofe siden andre verdenskrig. Som verdensborgere, og medmennesker, er det vår plikt å hjelpe de syriske flyktningene. Nabolandet Libanon har skjønt det, de har tatt imot over én million. Da burde rike Norge i det minste være i stand til 8.000.

Men hvis det er de økonomiske konsekvensene en ønsker å prate om, så la oss gjøre det: I Aftenposten 1. juli sier Frps innvandringspolitiske talsmann, Mazyar Keshvari, selv at kostnadene vil være på én million pr. syrer fordelt på fem år. Totalt åtte milliarder. 1.600 kroner for hver av Norges fem millioner innbyggere, 320 kroner i året. Det er ikke så mye. Hvert fall ikke når det vil sikre 8.000 medmennesker et trygt og bedre liv, langt borte fra konflikt og død, og med muligheten til et godt og verdig liv.

Internasjonal leder AUF i Hedmark

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke