Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Hvor skal det ende?

Publisert: 12.des.2016 16:31
Oppdatert: 12.des.2016 16:59

Som betydelig berørt av det mulige dobbeltsporet ved Ottestad stasjon er jeg kanskje berettiget til å kommentere med noen enkle poenger som heller ikke er nye eller egne.

Jernbaneverket har fortatt arkeologiske forundersøkelser til hit. Fram til Ottestad er det i store trekk konfliktfritt, og det kan synes som det faktisk er noe i oppslaget om at en planleggingsfase slutter her. Jeg vil anta at Jernbaneverket vil vegre seg for å investere for mye i planer som det kanskje ikke blir noe av. Dette på grunn av konfliktnivået i Hamar samt at sunn fornuft tilsier at det hefter stor usikkerhet om bevilgning til dobbeltspor nord for Hamar.

Vi får 4-felts E6 til Moelv. InterCity-togene er glisne når de kommer nordfra og fylles på Hamar og Stange. Rørosbanen kan ses på som det andre sporet til Trondheim. Elektrifisering av denne og tilpasning for transport til Sverige synes logisk. Stortinget kan prioritere dobbeltspor til Hamar og skyve fortsettelsen ut i usikkerhet. En løsning med (midlertidig) stopp ved dagens stasjonsområde er konsekvensen. Lettere å si for en som ikke har gått til valg på noe program i saken og ser det utenbys fra.

Til slutt: Noe av det mer kuriøse i høringsrunden er Riksantikvarens overkjøring av de lokale kultuvernmyndighetene på overtid. Den institusjonen har begynt å verne bensinstasjoner og telefonkiosker, men vil ikke bevare det som er Hamars sjel og identitet: Jernbanen i bybildet. Det kan bli stille på Hamar hvis toget blir borte.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke