hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Hvor var HA?

Publisert: 05.okt.2018 07:50
Oppdatert: 05.okt.2018 09:02

Det skjer mye i Hamar, og jeg har forståelse for at lokalavisen må prioritere hva den skal dekke. I løpet av siste uke har HA både redaksjonelt og på lederplass gitt mye plass til Bane Nor v/prosjektleder Lars Eide. Bane Nor ser ut til å være ute på en sjarmoffensiv overfor politikerne, der de vil gi inntrykk av å være mer samarbeidsvillige og lyttende. Men gis det noen innrømmelser ut over dette, eller står innsigelsene mot kommunestyrets nær enstemmige vedtak om Trasé øst fast?

Torsdag for en uke siden ble det holdt et svært godt forberedt informasjonsmøte på Bylab Hamar. Ingeniørene Opaas og Skjeset og sivilarkitekt Bjørklund viste på lerret og modell hvordan trasé øst kan modifiseres og optimaliseres for å imøtekomme aktuelle innsigelser. Reiselivsmann gjennom mer enn 40 år, hvorav 16 år som pendler fra/til Hamar, Ole Johnny Trangsrud, presenterte sin analyse av behov og reisemønster for reisende og pendlere.

Byplanlegger Peter Butenschön tok for seg byutviklingen med fokus på trivsel og «herlighetsfaktor». HA var invitert, men var ikke tilstede.

Innsigelser angående naturreservatet og dyrket mark kan elimineres, likeledes Vegvesenets bekymring for lang stengeperiode for Stangeveien. Parkeringstilbudet ved Vikingskipet opprettholdes, høydeforskjeller og kurvaturer er innenfor kravene, stasjonsanlegget er nærmere sentrum enn BNs forslag, osv. Tilsvinget for godstrafikk fra Dovrebanen til Rørosbanen, i den grad det er nødvendig, eller bare et konstruert argument, gjøres enklere og rimeligere. Detaljer visualiseres utmerket på modell og dokumenter i Bylab Hamar, Triangelgården, inntil videre.

Det er gjort et stort og grundig arbeid med dokumentasjonen. Prislappen, som betyr noe for bevilgende myndigheter, viser en innsparing på ca. 1,5 milliarder. I tillegg får vi et positivt samfunnsregnskap i forbindelse med med utviklingen av Espern bydel og frigjort strandsone.

Selv om HA har (ex)medarbeidere som stadig argumenterer for vest, så er det skuffende og litt overraskende at samfunnsansvaret og -oppdraget for god informasjon ble neglisjert ved denne anledningen.

Undertegnede oppfordrer med dette både HA og andre til et faglig og saklig besøk i Bylab Hamar.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke