hacklink
17. sep
 
Hvor var HA da det var show på flyplassen?

Publisert: 19.sep.2017 06:43
Oppdatert: 19.sep.2017 07:37

Hvor var HA lørdag, da det var et imponerende show på Hamar flyplass?

Lørdag arrangerte Hedmark flyklubb, Norges luftfartsforbund et kjempeflott flytreff/flyshow på flyplassen. Et imponerende opplegg utført på dugnad av flyklubben og fallskjermklubbens medlemmer.

Dette opplegget gikk også ut på å vise befolkningen hvor viktig plassen er her midt i Innlandet.

Her er det snakk om beredskap, luftambulanse/politihelikopter/seaking er her og refueler når de er/har vært med på aksjoner i nærområder, overføring av pasienter skjer av og til med ambulansefly her.

Så har man brannvaktordningen, hvor det offentlige sparer store summer, fordi flygere og observatører gjør dette gratis for klubben. Når det gjelder bedrifter, som det stadig blir flere av i Hamar-området, er det mer og mer vanlig at det brukes fly/taxifly i forretningsøyemed.

Jeg vet at Jula, Biltema og flere konsern, bruker fly i besøksøyemed/møtevirksomhet.

Så er det flyklubben/fallskjermklubbens aktiviteter blant de flere hundre medlemmene. Disse er tilknyttet Norges luftsportsforbund, som er en avdeling av Norges idrettsforbund.

Og litt fremover, er det vel mye som taler for at det kunne opprettes kortbanerute, for eksempel til Bergen/ Trondheim.

For de som er avhengig av å reise og samtidig spare tid i jobbsammenheng, er det masse tid å spare ved utreise fra Hamar, istedenfor først å dra til Gardermoen, lang innsjekking der, og så videre til Bergen.

Og nå er det også en enorm utvikling med stadig mer miljøvennlige og støysvake fly, og en har kommet langt når det gjelder elektriske fly. Skuffende at HA ikke var på flyplassen, og fikk formidlet alt dette. Dette er viktig ikke bare for Hamar, men for store områder rundt Hamar.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke