Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Hvor var politikerne da de avviklet Hamar lufthavn?
Hvor var politikerne da de vedtok å avvikle driften av Hamar lufthavn? De var fysisk til stede da de vedtok å avvikle driften, men de var nok så klare for juleferie at de ikke var mentalt til stede.

Publisert: 03.feb.2017 19:11
Oppdatert: 03.feb.2017 19:11

Hamar kommunestyre vedtok 21. desember 2016 å avvikle driften og legge ned Hamar lufthavn. Til grunn ligger behovet for å bygge boliger, noe de har mulighet til å gjøre mange andre steder i kommunen. Vienområdet, Ingeberg og Vangsåsen for å nevne noen av områdene som kan benyttes. Det ligger heller ikke et økonomisk aspekt i vedtaket, da Hedmark Flyklubb har sagt seg villig til å ta over driften slik at kommunen slipper en eneste krone i utgifter.

Hamar lufthavn er den eneste lufthavnen mellom Oslo Lufthavn og Trondheim lufthavn som er døgnåpen og har landingslys. Lufthavnen brukes både til luftsport og for samfunnsviktige oppgaver. Hedmark flyklubb og HaGL fallskjermklubb holder til på flyplassen.

Disse to idrettslagene har til sammen 350 medlemmer, hvor mange av medlemmene aktivt deltar i luftsport, både lokalt og nasjonalt. Vil vi virkelig ødelegge for disse menneskene som utfører idrett de har stor lidenskap og virkelig elsker?

Hedmark flyklubb driver dessuten egen flyskole hvor piloter utdannes. Denne utdanningen er et springbrett for videre karriere, hvor mange elever ender opp i nasjonale flyselskaper som SAS, Norwegian og Widerøe. Alle beregninger viser at det vil være stor mangel på piloter de kommende år. Å legge ned en flyplass som driver flyskole i klubbregi vil være lite heldig.

Flybrannvakta er stasjonert på Hamar lufthavn og står på kontinuerlig beredskap om sommeren for Midt-Hedmark Brann og Redning. Ved å legge ned flyplassen må brannvakta stasjonere seg på Gardermoen eller Værnes, hvor flyplassene er døgnåpne med landingslys. Da vil selvfølgelig beredskapstiden øke.

Politihelikopter, ambulansehelikopter, Forsvaret og Sea Kingen er blant noen av de andre aktørene som ofte er innom lufthavnen. På flyplassen har de blant annet mulighet for å fylle drivstoff, noe politi- og ambulansehelikopteret ofte gjør. Mange ganger i kritiske situasjoner med pasienter om bord. Hvor skal disse fylle drivstoff uten en lufthavn på Hamar?

Å avvikle driften på Hamar lufthavn vil gå utover sikkerheten til innbyggerne i innlandet.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke