hacklink
buy instagram followers
19. sep
 
Hvor

Publisert: 26.okt.2016 16:05
Oppdatert: 26.okt.2016 23:39

Etter at Pihl i september 2014 fikk knappest mulig flertall i kommunestyret for sitt innspill om å legge ut Lunkelia som nytt utbyggingsområde, har ca 3.000 brukere av Lunkelia og Ringsaker-fjellet protestert mot denne omdisponeringen.

Dette er en ny omstendighet i forholdet til det som forelå da kommunestyret behandlet saken – og en omstendighet som ordfører Anita Ihle Steen allerede har uttalt at vil bli tillagt vekt under kommunens forestående behandling av Pihls oppfølgende forslag til reguleringsplan.

Som stor grunneier på både Sjusjøen og i Ringsaker-fjellet må det kunne legges til grunn at Pihl har andre områder som kan bygges ut, uten at omdisponeringen av disse reiser de samme problemene som eventuell utbygging av Lunkelia gjør.

Her bør «noen» se nærmere på en slik løsning og jeg tillater meg å oppfordre Pihl, Ringsaker kommune og fylkesmannen i Hedmark til «å ta en prat» - og det «lyt skje fort», med sikte på å finne en alternativ løsning som ivaretar alle berørte interesser på akseptabel måte. Jeg antar at både kommunen og fylkesmannen har tidligere erfaring med at slike uformelle samtaler kan være godt egnet til å løse opp i saker som ellers «er i ferd med å kjøre seg fast».

Her «gjeld det itte å snuble», det står om Ringsakers «arvesølv»! Bevar Lunkelia til glede for fremtidige generasjoner og bli enige om et annet og mindre følsomt utbyggingsområde! Det vil skape begeistring for lokaldemokratiet og en ansvarlig grunneier! Tore Gran

Trippel-Birkebeiner,

hyttebeboer på Sjusjøen

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke