hacklink
buy instagram followers
18. sep
 
Hvordan fant de kursen?

Publisert: 18.apr.2018 15:45
Oppdatert: 18.apr.2018 15:49

Nylig kom linerla til Jorunn tilbake fra syden og gjensynsgleden var stor. Jorunn har kjennetegn på linerla og har sett den i flere år, men hvordan finner den frem og omtrent på samme dato? Det er mange som opplever lignende og vi må vel alle undre oss over hvordan trekkfuglene finner vegen.

Hvordan vikingene fant kursen over havet i mørket og i skyet vær da de ikke kunne styre etter sol eller stjernehimmelen er vel enda et ubesvart spørsmål. Hadde de ennå ikke mistet den naturlige evnen fugler og dyr ennå har? De var ennå ikke påvirket av teknoromantikken som så smått begynte med kompassnåla.

Ettersom vi mennesker har funnet opp stadig flere tekniske hjelpemidler, har vi gjort oss så avhengige av dem at vi har mistet de naturlige sansene. Nå har vi hjelpemidler som kan påvise posisjoner i naturen med mindre enn en meters nøyaktighet. Vi kan måle avstander og telle skritt og tid.

Det er en imponerende utvikling, men hva skjer med oss som mennesker? Vi fjerner oss fra det naturlige og gjør oss fullstendige avhengige av teknikken. Ønsker vi det?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke