Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Hvordan følger Venstre opp?

Publisert: 28.jan.2018 19:11
Oppdatert: 28.jan.2018 19:32

Jordvernalliansen i Hedmark har klare forventninger etter at Venstre trådte inn i regjeringen. Venstres partiprogram er tydelig på styrking av jordvernet.

I regjering venter viktige oppgaver på Venstre, for å sikre at knapphetsressursen matjord blir brukt til matproduksjon. Kun tre prosent av vårt landareal er dyrket mark, så det er fullt mulig å legge nærings- og boligprosjekter på andre arealer. Vi må også unngå at samferdselsprosjekter tar så mye dyrket mark som nå.

I den nye blågrønne regjeringsplattformen heter det at regjeringen skal følge opp jordvernstrategien. Det henvises til nasjonal jordvernstrategi vedtatt i Stortinget desember 2015. Der er målet at årlig omdisponering av dyrka mark skal være under 4.000 dekar innen 2020.

For å lykkes trengs økt nasjonal styring. Mange steder er det slik at kommunene nærmest kappes om å få omdisponert mest matjord. Hvordan vil Venstre bidra til å snu denne trenden? Det innskjerpede jordvernmålet innebærer at omdisponeringen skal ned med en tredel på to år. Da kreves konkrete og effektive tiltak. Jeløya-plattformen legger til rette for å gi større handlingsrom til kommunene. Hva da med omdisponering av matjordarealer - hvem skal bestemme? Er det mulig å få kommunene til å ta ansvar uten lover og/eller overstyring?

Vi håper Venstre tar tak. Venstre ved Ola Elvestuen har fått ansvar for klima- og miljødepartementet, og vi ber Elvestuen om at han fra sin posisjon øver positiv innflytelse på regjeringen. Mat- og landbruksminister Jon Georg Dale trenger pågående allierte når han skal ivareta sitt ansvar for å passe på matjorda vår. Videre skal Stortinget nå behandle to dokument 8-forslag om styrket jordvern og oppfølging av jordvernstrategien. Vi forventer at Venstre tar tak og viser eierskap til jordvernsaken, slik partiet også gjorde da stortingsrepresentantene André N. Skjelstad, Pål Farstad, Ola Elvestuen og Abid Q. Raja i 2014 fikk Stortinget med på å be regjeringen i egnet form fremme forslag for Stortinget om jordvernstrategi. Fortsett det gode arbeidet, Venstre!

Arbeidsutvalget, Jordvernalliansen i Hedmark

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke