15. sep
 
Hvordan kan en spille seg så ut av prosessen?
Jernbanedebatten i Hamar

Publisert: 17.jun.2016 04:00
Oppdatert: 17.jun.2016 11:12

Jeg har sett på prosessen i Hamar fra utsiden og det er skremmende å se hvordan politikere og lokallag spiller seg selv ut av diskusjonen og beslutningene. Siste utkast med en kulvert over Hamar fra Jernbaneverket er en bevisst provokasjon. Jeg hadde gjort det samme bare for å vise hvor dumt Hamar sitt såkalte politiske lederskap har agert i denne prosessen.

Les mer om Jernbaneverkets forslag her 

Jeg har besøkt mange jernbanestasjoner og ingen av de ligger midt i sentrum. Ta Brussels, Bordeaux, Paris, Nice – ja i Brumunddal – med jernbanen utenfor sentrum - jobber kommunen tett med Jernbaneverket med en flott løsning.

Hvorfor skal Hamar stasjon bestå som en jernbanestasjon? Byens sentrum for kunst, kultur, mathall etc er enkle forslag. Tomtene rundt, som eies av Rom, kan bebygges med svært mange boliger og utøke Hamar sitt boligtilbud. Sentrum får et nærområde med gjester til restauranter og butikker med gangavstand.

Jernbanestasjonen er ikke strategisk for noen by i verden. Den er et knutepunkt. Her har man mulighet til å skjule selve jernbanen med underjordiske kulverter under sentrum eller østre. Ikke ødelegg Hamar ved ikke å ofre noe på eget alter. Flytte kan vi alle gjøre. Samarbeid please!

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke