buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Hvordan senke kulverten enda mer?
Jernbanedebatten

Publisert: 01.sep.2016 04:00
Oppdatert: 01.sep.2016 11:42

Rambøll Sweco har nå jobbet bortimot et år for å finne metoder for å senke kulverten over Hamarbukta. På folkemøtet sist torsdag fikk vi vite at det har vist seg vanskelig, men at de nå hadde igjen å se på om det er mulig å senke sporene på selve stasjonsområdet.

LES OGSÅ: Knutepunkt for stort omland

Vi har sett på andre muligheter, og har et forslag i tillegg:

I den nye InterCity-planen er det tydeligvis en fast bestemmelse om at sporvekslere skal ligge på rettstrekninger, ikke i kurver. Det har for Hamar gjort at alle sporvekslerne i kurven fra Åkersvika og forbi Lokstallen er borte i den nye planen. Dette har ført til at sporvekslerne har blitt trukket 200 meter nordover, og har som følge at perrongene har blitt flyttet ca. 100 meter lenger nord (vest) enn i dag. Dette har igjen ført til at fallet nordover starter for sent til at kulverten kan komme under Hamarbukta så tidlig at den får et sammenhengende vannspeil inn til Småbåthavna.

Kurven ved Lokstallen er like krapp i den nye planen som den har vært i over 100 år. Jernbaneverket (JBV) har søkt om, og fått nødvendig dispensasjon fra regelverket til å beholde denne krumningen på grunn av verneinteressene rundt sporet. Dermed må alle tog ha maksimalt en fart på 80 km/t inn på stasjonen fra sør. Da må de vel kunne takle sporvekslere i svingen også i framtida? Dette trengs det sikkert å søke om dispensasjon for, og dersom ikke JBV har søkt om det, ber vi dem å vurdere dette seriøst.

Ved å ha sporvekslere i denne svingen kan perrongene flyttes opptil 200m østover. Sammen med en eventuell senkning av sporene på stasjonen, åpner det seg dermed et stort knippe med løsninger for å få senket sporet gjennom Hamarbukta. Dette gjelder både i «indre trasé» og «ytre trasé», som vi har beskrevet tidligere.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat