hacklink
buy instagram followers
18. sep
 
Hvordan skal det bli?
Situasjonen for kloden vår

Publisert: 26.mai.2016 04:00
Oppdatert: 26.mai.2016 10:08

Prognosen for kloden vår er ikke så bra. En ting vi vet med sikkerhet, er at vi blir for mange hvis befolkningen øker som nå. Det kan bli mangel på både plass, drikkevann og mat. Men fortsatt vil ikke den katolske paven anerkjenne at barnebegrensning er viktig og riktig. Det å få barn skal «stå i Guds hånd», som det gjorde i Norge for 100 -200 år siden.

Hos oss i Norge ble det fattigdom, stor barnedødelighet og utslitte mødre av det. Når barn giftes og tidlig blir mødre som det er i enkelte utviklingsland, kan det bli mange barn i løpet av et voksent liv. Temperaturen på kloden stiger. Klimaforskere forteller oss at hvis den globale temperaturøkningen stiger med opptil to grader, kan store deler av Nord-Afrika og Midtøsten bli for varm for å leve for mennesker.

Det vil bli mangel på drikkevann. Jordbruk kommer i krise grunnet tørke. Da vil vi få klimaflyktninger, hvordan takle det? I India har de nå noen dager hatt 50 varmegrader. Det er det vel ikke alle som tåler. Hvis mer is smelter ved polene slik at havvannet stiger og folk må flytte fra øyer og strender, hvordan blir det da? En millionby som New-York kan være i fare sies det. Verden er mer opptatt av krig enn miljø later det til.

Vi i Norge får være glad for at vi lever nå og har både nok vann og mat. Men hvordan blir det hvis leveransene fra utlandet svikter, selvforsyningsgraden vår er jo utilstrekkelig skulle krise komme. Nå når vi nettopp har hatt jordbruksforhandlinger, er det trist å se den store forskjellen mellom hva bøndene og småbrukerne mener de må ha, og hva regjeringen vil gi.

Trist er det å følge med i hvordan små bruk legges ned og beiter gror igjen. En kan forstå at regjeringen vil slå sammen små kommuner med de større. Det er vel slik de må overleve når så mange bruk legges ned.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke