Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Hvordan skal dette ende?
Klimadebatten

Publisert: 18.aug.2016 04:00
Oppdatert: 18.aug.2016 09:09

Ronald Bradal hadde et innlegg i HA 26. juli, som et svar til mitt innlegg tidligere. Bradal serverer en del usaklig grov sjikane. HA må vurdere om dette er en god presseskikk i henhold til Redaktørplakaten.

LES OGSÅ: Om vindmøller og litt til

Jeg leste i et magasin i sommer: «In order to foresee the future you must know the past». Dette er et godt tips til alle som vil delta saklig i debatten om klima. Det finnes svært mange hypoteser som kan motbevises av kunnskaper om fortiden. Vi vet for eksempel at i løpet av 600 millioner år har det ikke forekommet noen plagsomt høy temperatur, men derimot tre istider.

Disse er nok verre å takle enn om temperaturen går opp to grader C. (Kilde: Climate and the Carboniferous Period 2006.) Fra år 8000 f.Kr. til 1000 år f.Kr. var temperaturen ca. fire grader C høyere enn i dag. Denne temperaturen skapte intet problem, tvert imot. Hvordan skal da en økning på bare to grader C skape en katastrofe?

Klimadebatten er basert på hypoteser som ikke stemmer med sann vitenskap. NASA begynte med satellittmålinger i atmosfæren i 1978, og fram til 2008 var ikke registrert noen økning i drivhuseffekten. Tiden går, og ingen av IPCCs hypoteser slår til. Temperaturprognosene fra IPCC er samtlige betydelig over de temperaturer som vi nå har. Disse må ha vært laget bevisst for høye, for å skremme. Men dette kommer jo klart fram når vi kan sammenligne med virkeligheten.

Det er nå stiftet en ny organisasjon; «Clexit», som skal drive et organisert arbeid for å hindre ratifisering av «den kostbare og skadelige klima-avtalen fra Paris». Organisasjon har allerede over 60 velinformerte ledere innen vitenskap, næringsliv og økonomi. Sekretær er Viv Forbes fra Australia.

Et kort utdrag fra stiftelsesdokumentet: «Den FN-drevne krigen mot energi fra hydrokarboner har allerede forårsaket store tap for vestlig industri, som i stor skala har flyktet til andre land. Fortsetter dette, som forutsatt av Parisavtalen, vil de økonomiske nedgangstider bli en verdensomspennende depresjon, og alle nasjoner lide.» Det som ikke var nevnt i dette meget korte utdraget, er at det også i en del land er under utvikling en faretruende stor arbeidsledighet.


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke