Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
 
Hvorfor aksepteres ikke EUs fattigdomsgrense?

Publisert: 19.feb.2019 12:51
Oppdatert: 19.feb.2019 13:36

I undersøkelser fremheves det at Norge er et av de beste landene å bo i, samtidig som vi presenteres som et av verdens rikeste land. Norge fremstilles også som en av de mest lojale landene til å underkaste seg EUs direktiver og forordninger.

Hvorfor aksepterer ikke Norge da EUs fattigdomsgrense, noe som blant annet berører om lag 65.000 minstepensjonister?

EUs fattigdomsgrense er satt til 221.300 kroner i året for enslige.

Navs satser på minstepensjon etter trygdeoppgjøret 2018 er:

Lav sats: 153.514 kroner.

Ordinær sats: 177.675 kroner.

Høy sats: 186.968 kroner.

Særskilt sats enslige: 194.192 kroner.

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H), mente pensjonister fikk et meget godt trygdeoppgjør i 2018, med økning på «hele» 3,47 prosent. Gjennomsnittlig lønnsøkning ved mellomoppgjøret i 2018 var på ca. 2,8 prosent for arbeidstakere.

Men prosenter er ikke det samme som kroner. I kroner utgjorde økningen i 2018 for minstepensjonister 4.289 kroner på lav sats, 4.964 kroner på ordinær sats, 5.224 kroner på høy sats, og 5.426 kroner på særskilt sats.

Så lave lønnsøkninger kompenseres på langt nær alle kuttene som parallelt skjer i velferdsordninger, skatter og avgifter som økes (eiendomsskatt, sukkeravgifter osv.), økte strømpriser for å tilfredsstille kraftspekulanter, økte transportutgifter ved sentraliseringer av velferdstjenester, samt oppblomstring av haugevis med bomstasjoner.

Kort sagt, pensjonistenes kjøpekraftsutvikling følger ikke generell lønns- og prisstigning i samfunnet.

Frp-, Høyre-, Venstre- og KrF-regjeringen utviser med andre ord en skremmende holdning, og lite verdighet, ovenfor eldre (pensjonister), uføre og fattige – som henvises til å leve for langt mindre en EUs fattigdomsgrense.

Samtidig som at denne utviklingen viser en kraftig nedbygging og demontering av den norske velferdsstaten.

Verst er Fremskrittspartiet – ved partileder/finansminister Siv Jensen – som lovte en kraftig økning av minstepensjonene før valget i 2013. På snart seks år med finansministerposten, har Frp ennå ikke levert ovenfor minstepensjonistene.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke