Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
 
Hvorfor ble det ja til Erna og nei til Jonas?

Publisert: 26.sep.2017 15:30
Oppdatert: 26.sep.2017 16:44

Hvorfor ja til Erna og nei til Støre? Ja, det prøver ledelsen i Arbeiderpartiet å finne ut av. Hvordan få igjen de 75.000 velgerne de tapte fra 2009 til 2013, og helst få noen nye? Det kan det jo være moro for oss utenom politikken å filosofere litt over også. Av det jeg ser i avisene, er det helst de større ting som forsvar, innvandring, politi, skatt, sentralisering og slike ting ledelsen er opptatt av.

Kanskje det var lurt å se på mer nære ting også, siden så mange lekket over til Senterpartiet? Velgere med Interesse for jordvern, beredskap for mat, kornlager, bønder som må legge ned brukerne sine, småbrukere som har satset på sau, geit, gode beiteforhold, mindre ulv og slike ting går vel helst til Senterpartiet, der nytter det vel ikke å konkurrere.

Pensjonistene er en stor gruppe velgere, men der nytter det vel ikke å fri. De har jo hatt god grunn til å forlate Arbeiderpartiet, som har stått bak reduserte inntekter for dem. Alle partiene ville ved dette valget satse på skole, men hva om satsing på bedre vilkår for yrkesfag i skolen? Problemet med læreplasser må jo løses. Arbeidslivet trenger fagarbeidere både nå og i fremtiden. Helseomsorg er jo noe alle partier er enig om er viktig, men noe spesielt Arbeiderpartiet ville gjøre der hørte ikke jeg noe om. Her kunne det kanskje være velgere å hente om en satset på omtanke og penger?

I Norge har vi 140.000 helsefagarbeidere, de fleste i uønskede delstillinger. Alle vet jo at en person ikke kan forsørge seg selv på en delstilling nå som bolig og andre ting en trenger er dyrt. Det blir ofte press på seg for å ta på seg ekstravakter ved sykdom. Sykefraværet her har vært høyt, og mange gir opp arbeidslivet tidlig. I 2013 var det 80 prosent av dem som startet sin pensjonisttilværelse som uføretrygdet. Det forteller litt om slitasje og at alt ikke er bare greit.

Skal vi beholde velferden i Norge, må folk jobbe og betale skatt. Da må en sørge for gode arbeidsforhold som folk kan stå i. God pasientomsorg kan det også skorte på når pasientene skal forholde seg til så mange personer. Her kunne det være mye å utrette for Arbeiderpartiet. Når staten lesser så mye av ansvaret for helse-omsorg over på kommunene, trengs det jo både tid og penger for omstillingen som skal til.

Når kommunene må spare, kan det fort gå utover omsorgen. Det er politikerne sitt ansvar, og kanskje vi også som velger dem?

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke