15. sep
 
Hvorfor, Einar Granerud?
Pensjoner.

Publisert: 20.okt.2015 04:00
Oppdatert: 20.okt.2015 10:47

Det forbauser meg at Einar Granerud har en slik holdning til andre pensjonister. Hvorfor i all verden skal noen pensjonister betale for andre pensjonistgrupper? Det er vel ingen andre grupper i samfunnet som ville finne seg i å bli trukket i sine opparbeidede rettigheter for å subsidiere en annen gruppe slik som pensjonistene har blitt.

At det fra september 2016 skal utbetales 90 prosent av grunnbeløpet (skulle ha vært 100 prosent) synes han er helt galt og at disse pengene burde ha vært brukt til å øke enslige minstepensjonisters inntekt i stedet. Da vil jeg spørre om hvorfor akkurat disse pengene? Hvorfor skulle ikke de pensjonistene som ønsker det og har råd kunne unne seg en tur til varmere steder uten å ha dårlig samvittighet for det?

Jeg er selv pensjonist og har vært det i mange år og jeg klager ikke over pensjonen, men jeg vil protestere mot den urettferdigheten pensjonistene har vært utsatt for i mange år. Da folketrygden ble opprettet i 1967 viste det seg etter en tid at det kom inn mye mer penger enn noen hadde regnet med. 

Så begynte man å ta penger fra trygden til helt andre ting enn pensjoner. Så fant noen ut at det var for stor forskjell på dem som var samboere og ektepar i forhold til enslige pensjonister. Resultatet var at man innførte samordningsfradraget. Denne var på 25 prosent av grunnbeløpet, det vil si at et ektepar/samboerpar fikk utbetalt bare 75 prosent hver av grunn beløpet.

På grunn av Bondevik-regjeringen ble det økt slik at gifte/samboere nå får 85 prosent av grunnbeløpet. I løpet av årene har pensjonistene blitt snytt for flere hundre milliarder kroner. Jeg har kjempet for, og skrevet om, i flere år at minstepensjonistene burde få minst 2 grunnbeløp i pensjon, uten å få gjennomslag for dette. Det som blir galt for meg er at andre pensjonister skal betale denne økningen, så lenge regjeringen bruker innbetalte pensjoner til alt annet enn pensjoner.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke