Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
21. sep
 
Hvorfor ikke bygge veier uten at norske bilister flås?

Publisert: 08.mai.2019 15:16
Oppdatert: 08.mai.2019 15:16

Motorveien som ble bygget mellom Oslo og Jessheim for ca. 50-60 år siden, representerte noe nytt i Norge, men den førte ikke med seg verken bompenger eller andre utgifter for bilistene. På den tiden hadde landet utenlandsgjeld, og oljen lå fortsatt urørt i Nordsjøen. For mange er det ikke frivillig å ha bil. Vårt land består av mange kriker og kroker, og det bor - og det skal bo - folk over alt. De aller fleste er avhengig av et kjøretøy de kan stole på. Bilhold koster. Innkjøp, forsikringer, vegavgift og reparasjoner utgjør en betydelig utgift. Bompenger topper bare det hele. For familier og enkeltpersoner som allerede balanserer hårfint når det gjelder personlig økonomi, har dette store økonomiske konsekvenser. I tillegg kan denne ekstrautgiften bli en hindring for dem som har familiemedlemmer og venner boende andre steder, fra sosialt samkvem med sine. De har rett og slett ikke råd til besøk. Er det noen som kan forklare hvorfor Norge ikke kan bygge veier uten at norske bilister skal flås? Oljeinntektene er enorme, og skatter og avgifter betales av nesten alt som ytes, kjøpes og selges. Årets statsbudsjett opererer med en inntekt på 1.253 milliarder kroner og en utgift på 1.325 milliarder. Vi vet at fedrelandet sliter med enorme sosialutgifter, og at milliarder av kroner i tillegg forsvinner ut av landet. Men land som ikke er i nærheten av slike dimensjoner på sine budsjetter i forhold til antall innbyggere, klarer å oppgradere veinettet sitt uten å påføre bileierne sine denne ekstraskatten.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke