Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
 
Hvorfor kommer migrantene til Norge?

Publisert: 02.jul.2017 19:05
Oppdatert: 02.jul.2017 19:05

Strømmen av migranter er sammensatt, og har en historisk bakgrunn helt fra kolonitiden.

Kolonimaktene, England, Frankrike, Italia, Spania, Portugal, Tyskland, Belgia og Holland, hadde store kolonier i Asia, Afrika og Sør Amerika, hvor de tjente store penger og ble mektige økonomiske stormakter.

Etterhvert gikk koloniene i oppløsning, av forskjellige årsaker, i sporet av dette fulgte ofte krig, uro, borgerkriger og religionskriger.

Mange av kolonimaktene fikk sterke relasjoner til menneskene i disse landene, og mange flyttet til Europa og kolonimaktene.

De fleste hadde familier, venner og bekjente i sine «hjemland», som når det ble økonomiske dårlige tider så mot Europa, og krigssituasjoner gjorte det enkelt å se mot Europa.

Jeg leste et sted at 60-70 prosent av migrantene er økonomiske migranter, lett iblandet asylanter og flyktninger. Noe som trolig stemmer ganske bra. Noe som gjør at et Europa med dårlig samvittighet, med naivitet og snillisme ble et lett «bytte».

Disse menneskene er ikke dumme, så når de kommer til Europa, blir de trukket til de rike landene hvor det er lett tilgang til «honningkrukka». Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland, Belgia, England og Frankrike i første omgang. Hellas, Italia og Spania blir i første omgang brukt som transitt land, sammen med den østlige ruta.

Store grupper kommer uten dokumentasjon og pass, men alle har mobiltelefon som de ringer hjem med, og ber familie og venner å komme etter, «for her flyter det av melk og honning».

Det første de får når de kommer er en bank konto, som fylles opp hver måned, klær og bolig, uten å må gjøre noe som helt arbeide.

Etter hvert lærer de seg også språket og sine menneskelige rettigheter. Alt dette er noe helt nytt for de fleste og svært attraktivt for dem.

Så hvordan stanses denne strømmen? Trolig med å hjelpe dem i nærområdet, strengere innvandringslover og lage enklere tiltak for ende dem hjem, ved lovbrudd osv. I det hele tatt å legge inn forsinkende elementer for å gjøre det mindre attraktivt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke