Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
20. sep
Trafikk: Denne debatten dreier seg om hvor dyre løsninger vi skal velge, skriver Tor Andre Johnsen. Her ved det omstridte anlegget i Brumunddal.
 
Hvorfor la Ap sløse med våre skattepenger?
Regjeringen har over tredoblet bevilgningene til fylkesveier. Men selv med denne store økningen, er etterslepet på vedlikeholdet stort. Følgelig kommet jeg til å fortsette å hjelpe fylkene med mer penger til fylkesveiene.

Publisert: 09.nov.2018 11:11
Oppdatert: 09.nov.2018 12:38

Men det er berettiget å stille seg selv spørsmålet om hvorfor vi skal hjelpe fylkesråd for samferdsel, Anne Karin Torp Adolfsen fra Ap, med å sløse med våre skattepenger?

Det største problemet vi har med fylkesveiene i Hedmark er at de er sprekkete, hullete, humpete og dårlige. Mens folk flest er opptatt av å få tettet alle disse sprekkene, hullene og dumpene, prioriterer Ap-Adolfsen å lage unødvendig mange og unødvendig dyre kunstige humper.

Denne debatten dreier seg ikke om ja eller nei til fartshumper, sykkel- og gangveger, trafikksikkerhet eller universell utforming, som fylkesråden av en eller annen merkelig grunn prøver å vri det til. Poenget mitt og debatten dreier seg om hvor dyre løsninger som skal velges.

Fylkestinget har vedtatt at Hedmark fylkeskommune skal kunne velge enklere og billigere sykkel- og gangveger, for å få mer trafikksikkerhet for pengene. Det har dessverre fylkesråden fra Ap ignorert. Hedmark fylkeskommune lar fortsatt byråkratene i Statens Vegvesen (SVV) få bygge de fine og dyre sykkel- og gangveiene de alltid har bygd, uavhengig av kostnader, trafikk og uavhengig av hvor det er i Hedmark.

Enda verre er at Hedmark fylkeskommune og SVV nå har begynt å bygge enda dyrere sykkel- og gangveger, enn det de gjorde før. Nå bygges det «motorvei standard», til de få som velger å sykle eller gå, med gul midtstripe og hele fem meter bredde. Slike rådyre unødvendige løsninger provoserer, spesielt når vi vet at flere kommuner står i kø og ber om penger til å få bygd ut mer sykkel- og gangveg og vi vet at etterslepet på fylkesveiene er på milliarder.

Det bør også være mulig for fylkesråden for samferdsel å vurdere behovet for antall fartsdumper og hva slags standard humpene skal ha. Det er sløsing med skattebetalerne sine penger når ansvarlig fylkesråd for samferdsel godkjenner at det bygges dyrere løsninger enn nødvendig. Humper med brostein og granitt er minst tre ganger så dyre som vanlige humper av asfalt.

Det er viktig at vi politikere tar ansvar og sørger for å bruke skattebetalernes penger mest mulig rasjonelt, slik at vi både kan spare kostnader, få bedre folkehelse og bedre trafikksikkerhet. Da må man ha konstant fokus på kostnader og tenke kostnader i alle ledd, i alt man gjør. Det er helt vanlig i det private næringslivet, det er også vanlig i Nye Veier. Men jeg kan forstå at dette er vanskelig for Ap og Adolfsen. For Ap sin løsning er jo økte skatter og avgifter i stedet for tenkte nytt, annerledes og drive mer rasjonelt og effektivt.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke