Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
22. sep
FOTO: HENNING RUGSVEEN.
 
Hvorfor måtte rådmannen gå?
Rådmannen i Hamar, Martin W. Kulild går fra jobben på kort varsel.

Publisert: 02.des.2014 13:10
Oppdatert: 02.des.2014 13:23

Det gis så langt ingen forklaring fra kommunens politiske ledelse for hvorfor det var maktpåliggende å fjerne den sittende rådmannen så raskt. En slik inngripen er svært uvanlig.

Vi må inntil videre tro at ordføreren har gode grunner, selv om han foreløpig holder kortene tett til brystet.

Har rådmannen begått et overtramp i stillingen sin? Opptrådt illojalt eller brutt sitt arbeidsreglement?

Slike spørsmål melder seg selvsagt, når kommunens øverste administrative leder må gå på dagen. Etter det Hamar Arbeiderblad kjenner til er dette ikke situasjonen. Tvert imot er det etter det vi vet undertegnet en sluttavtale hvor det presiseres at ordføreren ikke har mistillit til Kulild.

Avgangen overrasker oss fordi det neppe finnes noe dårligere tidspunkt for å fjerne en rådmann. Politikerne i Hamar skal gjennom en krevende budsjettprosess, hvor det akkurat nå er stipulert et underskudd på 65 millioner kroner.

Å gi rådmannen sparken er den dårligst mulige start budsjettbehandlingen kan få. Rådmannen har også ved en rekke anledninger forsøkt å sette foten ned når det er foreslått bevilgninger fra politisk hold.

Vi går nå inn i et valgår. Det vil være viktig at administrasjonen kan holde igjen, og presentere konsekvensene når valgløftene naturlig nok sitter løst. Vil en ny rådmann ha styrke til det? Det er vanskelig å se at rådmannen kan anklages for dårlig økonomistyring.

Med bare to år i jobben har han i stor grad måttet forholde seg til allerede vedtatte planer. Det famøse stupetårnet har riktignok klebet ved Hamar kommune, men her er det først og fremst de politiske vedtakene som har skapt problemer. Erstatningen på 6,4 millioner kroner som kommunen klarte å framforhandle bør telle i rådmannens favør.

I morgen har ordføreren innkalt til ekstraordinært kommunestyremøte. Bak lukkede dører.

Etterpå vil vi forhåpentligvis få vite hvorfor det var prekært for Hamar kommune å kvitte seg med Martin W. Kulild som rådmann.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke