hacklink
17. sep
 
Hvorfor så lenge å vente?

Publisert: 12.jun.2019 17:06
Oppdatert: 12.jun.2019 17:35

Det er rift om omsorgsboliger i Ringsaker. Og når først tildeling er skjedd, må vedkommende vente mange måneder på å flytte inn. Årsaken er at den fraflyttede leiligheten naturlig nok må renoveres. Men behøver det å ta så lang tid? En utflyttet leilighet ved Nes bo- og aktivitetssenter har stått tom i et halvt år.

For en som venter på å få bedre og tryggere boforhold er dette lang tid. Kan det være at denne sektor ikke er av det prioriterte i Ringsaker kommune? En person fikk nylig den glade melding om at hun var tildelt leilighet. Nå frykter hun at innflytting ikke kan skje på lenge, kanskje ikke før langt utpå høsten. Behøver det å være slik?

Å renovere en leilighet burde ikke ta all verdens tid. Derfor ser det ut til at dette er utenfor prioriteringene Vi har i andre sammenhenger sett hvor effektive kommunen har vært når det gjelder andre satsingsområder. Da går det raskt for seg. Derfor er det nærliggende å tro at dette feltet ikke oppfattes som så betydningsfullt. Og dermed mistes troverdighet om at alt er på stell i Ringsaker kommune i helse-og omsorgssektoren.

Det er fra en av kommunens ansatte gitt følgende forklaring på den store sendrektigheten: det er bare en person som har ansvaret for vedlikehold av 500 omsorgsleiligheter i Ringsaker. Denne forklaringen nekter vi å tro på og regner med at den må bero på misforståelser. I så fall må denne sektoren være kraftig underbemannet.

Ringsaker Pensjonistparti har ved flere anledninger pekt på forhold i helse- og omsorgssektor som trenger en forbedring. Når vi blir gjort kjent med en så tydelig nedprioritering som dette, skjønner vi at Ringsaker ennå har en veg å gå for å få et bedre omdømme på dette området.

Det kan være greit med en avklaring.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke